Pikantné cibuľové čatní fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 30. apríla 2015

Niečo dobré ku víkendovej prvomájovej grilovačke...

20 minút
príprava
35-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
0,5 dcl
1 dcl
1 dcl
1 ČL
1 ČL
1/2 ČL
150 g




Postup

  1. 1

    Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska, na väčšej panvici si rozpálime olej a cibuľu restujeme.

    Pikantné cibuľové čatní (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K orestovanej cibuli pridáme cukor a necháme skaramelizovať, stále miešame, asi 10-15 minút. Prilejeme víno a ocot, prisypeme soľ, korenie a chilli a dusíme ďalších približne 20 minút. Za tú dobu sa tekutina odparí a ostane nám taká cibuľová marmeláda, ako keď varíte lekvár, keď prejdete vareškou po dne a ostáva Vám cestička je to hotové.

    Pikantné cibuľové čatní (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ešte horúce som plnila do pohárov, z tohto množstva vyšli dva 3 dcl poháre. V chladničke vydrží približne mesiac. Vhodné ku grilovanému alebo pečenému mäsu.

    Pikantné cibuľové čatní (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

ampara
Na farmarskych trhoch som kúpila cibuľový džem,bol vynikajúci,ale toto Tvoje čatní vyzerá ešte lepšie. Určite si ho urobím,KK,5*
katka78
Skvele Zuzka! Tieto cibuľové záležitosti sa výborne hodia k mäsu,aj pečeni. Niečo podobné tu je od @sjuz , aj @tizian1cat , ale takéto dobroty je vždy fajn pripomenúť. Nič náročné a pritom chuťovo výborné. Môžem len odporučiť :-)
jarunka
Velmi dobre, nieco podobne som robievala v minulosti aj som na to pozabudla. Dakujem za pripomenutie.
danulatenko
jedla som nieco podobne k zverinovej pasteke a pasteka bez sladkej cibule vobec nemala tu spravnu chut... idem kupit cervenu cibulu a huraaaaaa na to... VDAKA za rcp
bembo
už som robil aj jablkové,ale toto tvoje cibuľové ma dostalo,a nič mi nebráni v tom,aby som ho v blízkej dobe aj urobil.ukladám do KK,a už sa teším až ho budem mať na tanieriku s grilovaným meskom.
motyka
Vyzerá výborne. Idem skúsiť z menšej dávky. V dohľadnom čase už bude grilovačka. Ďakujem za receptík.
afataga
uz som podobne jedla, bolo to mnamkove :-), vzdy sa na to chystam a vzdy zabudnem, bodaj by si mala pravdu s tym grilovanim, si mala aj lepsie pocasie vybavit :-)
havino
jej super @zuzi , ukladám a toto určite neskôr urobím, jedla som myslím, že podobné a veľmi chutilo, lákavé, jedlé foto
manka1
robili sme presne toto - nezávisle na tomto recepte - máme ho z nejakého staršieho časopisu - no nešiel tam cukor, ale med - a bolo to výborné, a ani sa to nekazilo - ten med to konzervoval. dobrý recept!
zuzanka1367
@havino , dúfam, že bude chutiť, @manka1 ,určite tento recept koluje v rôznych obmenách, med je dobrá voľba, keď bude tohtoročný odskúšam...Ďakujem Vám.
tiginko
@zuzanka1367 robila som tvoje čatní ako jednorázovku k stejku z kačacích pŕs, veľmi nám chutilo. Myslím že nemusím ani zavárať, v prípade potreby sa urobí raz-dva. A pridala som brusnicový džem, odkukala som od Afi, oplatilo sa. Vďaka za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia