Pikantné bravčové steaky s cesnakovo-maslovou arómou (fotorecept)
Autor receptu: eviana
...alebo ako sa rýchlo a efektívne zavďačiť hladnému chlapovi :)
3-4 porcie |
5 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny - chýba mi tu mleté čierne korenie, mlynček sa mi nezmestil do záberu :) a soľ.
Mäso nakrájame na cca 1,5 cm hrubé plátky (á cca 180 g), opláchneme studenou vodou, poriadne osušíme.
- Dva plátky masla (cca 40 g) si dáme rozpustiť
- ...pridáme nastrúhaný cesnak
- ...pridáme nastrúhanú cibuľu
- ...pridáme pikantnú paprikovú pastu (alebo tobasco) a čerstvo namleté čierne korenie
- ...zmiešame do krásne červenej, sakramentsky pikantnej a voňavej kompaktnej masy
- ...touto pastou potrieme z oboch strán prvý plát mäsa
- ...navrstvíme všetky plátky mäsa na seba, tie ďalšie už zo spodu potierať nemusíme, dostane sa k nim marináda z povrchu mäsa pod ním... až nám vznikne takáto "mäsová torta" :) Necháme aspon 30 minút odstáť aby sa prepojili chute (už som do chladničky nedala). Ale pokojne mäsko takto naložte a odložte do druhého dňa do chladničky.
- Od svojej sestričky Marušky som dostala takéto chutné minizemiačky ružové, poriadne som ich vyumývala, nechala som ich aj v šupke, povarila som ich cca 2 minutky, scedila a dala na pekáč, jemne pomastila kačacou masťou, osolila a dala piecť - ako prílohu k mäsku.
- Rozpálila som steakovú panvicu a dala na ňu opekať mäso - ak maslová masa zostala nalepená len na jednej strane nevadí, pretože vo výpeku sa dostane všade, keď mäsko obrátime. V tejto chvíli som ho aj posolila.
- Po 4 minútach obrátime na druhú stranu, aj z tej ho opekáme max. 4 minúty, aby mäsko zostalo vo vnútri šťavnaté.
- ...nakoľko môj chlap nemá rád steaky medium, tak som mu ešte mäso na panvici dala na 4 minúty do rozpálenej rúry na 200 °C. A tu je porcia pre neho. Už počas pečenia chválil, že to neskutočne vonia a keď začal jesť, chváliť neprestal... Tie zemiačiky k tomu boli ideálnou prílohou, môj chlap ani žiadnu zeleninu k tomu nechcel, lebo - citujem: "chcem si vychutnať tú skvelú chuť mäska" ... no jednoducho dnes asi niet spokojnejšieho chlapa :)