Pikantné bravčové steaky s cesnakovo-maslovou arómou (fotorecept)

Autor receptu: eviana

...alebo ako sa rýchlo a efektívne zavďačiť hladnému chlapovi :)

3-4
porcie
5 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny - chýba mi tu mleté čierne korenie, mlynček sa mi nezmestil do záberu :) a soľ. Mäso nakrájame na cca 1,5 cm hrubé plátky (á cca 180 g), opláchneme studenou vodou, poriadne osušíme.
  2. Dva plátky masla (cca 40 g) si dáme rozpustiť
  3. ...pridáme nastrúhaný cesnak
  4. ...pridáme nastrúhanú cibuľu
  5. ...pridáme pikantnú paprikovú pastu (alebo tobasco) a čerstvo namleté čierne korenie
  6. ...zmiešame do krásne červenej, sakramentsky pikantnej a voňavej kompaktnej masy
  7. ...touto pastou potrieme z oboch strán prvý plát mäsa
  8. ...navrstvíme všetky plátky mäsa na seba, tie ďalšie už zo spodu potierať nemusíme, dostane sa k nim marináda z povrchu mäsa pod ním... až nám vznikne takáto "mäsová torta" :) Necháme aspon 30 minút odstáť aby sa prepojili chute (už som do chladničky nedala). Ale pokojne mäsko takto naložte a odložte do druhého dňa do chladničky.
  9. Od svojej sestričky Marušky som dostala takéto chutné minizemiačky ružové, poriadne som ich vyumývala, nechala som ich aj v šupke, povarila som ich cca 2 minutky, scedila a dala na pekáč, jemne pomastila kačacou masťou, osolila a dala piecť - ako prílohu k mäsku.
  10. Rozpálila som steakovú panvicu a dala na ňu opekať mäso - ak maslová masa zostala nalepená len na jednej strane nevadí, pretože vo výpeku sa dostane všade, keď mäsko obrátime. V tejto chvíli som ho aj posolila.
  11. Po 4 minútach obrátime na druhú stranu, aj z tej ho opekáme max. 4 minúty, aby mäsko zostalo vo vnútri šťavnaté.
  12. ...nakoľko môj chlap nemá rád steaky medium, tak som mu ešte mäso na panvici dala na 4 minúty do rozpálenej rúry na 200 °C. A tu je porcia pre neho. Už počas pečenia chválil, že to neskutočne vonia a keď začal jesť, chváliť neprestal... Tie zemiačiky k tomu boli ideálnou prílohou, môj chlap ani žiadnu zeleninu k tomu nechcel, lebo - citujem: "chcem si vychutnať tú skvelú chuť mäska" ... no jednoducho dnes asi niet spokojnejšieho chlapa :)