Pikantné bravčové rebierka
Autor receptu: oco
Pripraviť chutné bravčové rebrá to je taká srdcovka ako navariť guláš.Každý to vie každý to robí trochu ináč.Na obed som rebrá so piekol takto .Sú dobré aj pre priateľov s chlebom namáčaným vo výpeku.
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si marinádu na potieranie rebierok z uvedených surovín.
- Mäso naporcujeme rozrezaním medzi rebrami.
- Osolíme ,okoreníme a opaprikujeme,dáme do zapekacej misy,pridáme očistenú celú cibuľu,podlejeme trochou vody,zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry
- Po 20 minutách odstránime alobal a rebrá potrieme marinádou.
- Po ďalších 20 minutách rebrá otočíme ,potrieme marinádou a pečieme do mäkka.Potom rebra vyberieme,omáčku zahustíme múkou dochutíme,vrátime mäso späť a prehrejeme.Podávame s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom.