Pikantné bravčové medailónky z bravčového malého orecha fotorecept
Foto: pusta
Tento recept ma naučil môj priateľ, sú to pikantné, veľmi šťavnaté a chuťovo vyvážené medailónky, ktoré venujem môjmu milému priateľovi na vareche, ktorým nie Zobraziť celý popisTento recept ma naučil môj priateľ, sú to pikantné, veľmi šťavnaté a chuťovo vyvážené medailónky, ktoré venujem môjmu milému priateľovi na vareche, ktorým nie je nikto iný ako milovník dobrého mäska a skvelý kuchár - @yogicek :-)
porcie
príprava
na 80 - 90 °C
Suroviny
300 g z malého orecha |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
2 PL |
|
100 ml |
|
2 - 3 strúčiky podľa veľkosti |
|
Postup
-
1
Bravčový orech som umyla, osušila papierovou utierkou, odblanila, vykrojila som malý orech a pokrájala som ho na medailonky o hrúbke asi 1 cm a trocha roztlačila dlaňou, po obvode som ich asi 2 - 3x nakrojila, aby sa pri pečení nekrútili.
-
2
Medailónky som osolila a potrela prelisovaným cesnakom,...
-
3
...posypala cayenským mletým korením,...
-
4
...potrela tenkou vrstvou dijonskej horčice a...
-
5
...posypala feniklovými semienkami.
-
6
Potom som každý medailónik vložila spodnou stranou do múky a...
-
7
...postupne som ich všetky obalila múkou, ale len na spodku.
-
8
V panvici som pomaly rozpustila domácu bravčovú masť.
-
9
Pripravila som si Worcestershire sauce.
-
10
Do rozpálenej masti som vložila bravčové medailonky najprv pomúčenou stranou dole, opekala som ich prudko, aby sa na spodku vytvorila hnedá kôrčička a počas opekania som ich hojne pokvapkala Worcestershire sauce i okolo a po otočení aj z druhej strany....
-
11
...som ich pokvapkala a opiekla pekne do hneda. Opekala som ich z každej strany cca 4 - 5 minút.
-
12
Podliala som ich trochou horúcej vody a prikryté som ich dusila nad stredným plameňom ešte z oboch strán do mäkka - cca 5 + 5 minút. Vznikne úžasne chutná šťavička z mäska a použitých korenín, zahustená opadanou múkou
-
13
Podávala som ich horúce, 2 medaillónky na osobu, najlepšou prílohou bola zemiaková kaša.
-
14
Medailónky sú šťavnaté, na povrchu chrumkavé, vo vnútri mäkkučké, priam sa rozplývajú na jazyku, majú vyváženú pikantnú chuť všetkých použitých surovín, ktorá dominuje aj v úžasnej a lahodnej šťavičke a tá sa vynikajúco hodí na vrch zemiakovej kaše pod medailónky. @yogicek, je to lahôdka, ktorá ti bude, dúfam, iste chutiť.
K tomu nieje čo dodať. Recept sa mi veľmi páči. Určite urobím, len si orech vymením za panenku. Tej mám v mrazáku dosť a konečne nájde využitie. Mäsko môžem v akejkoľvek podobe, zo svojou postavou si ho môžem v pohode dopriať, to máš pravdu, ale s tým skvelým kuchárom by som bol opatrnejší. Je veľa jedál na ktoré si netrúfam a je sa ešte veľa čo učiť. Ďakujem pekne za recept. Pekný deň.
pre mňa je podstatné, ak sa páči ten recept čo i len jednému z tých, ktorí ho čítali, majú radi mäsko a vedia ho oceniť :-) som rada, že tebe - milovníkovi dobrého mäsa sa tento recept páči, dakujem ti :-)
@jozka2 , poteší ma ak vyskúšaš aj ty, dakujem za pochvalu a 5*
každý dobrý kuchár sa musí učiť a zdokonaľovať, stále musí na sebe pracovať, aj ty a aj ja, ver mi, že sa rada učím.
pre mňa je dôležité, že sa ti receptík venovaný tebe páči :-)
z panenky bude úplne dokonalý.
potešil si ma - veľmi pekne ti dakujem,. Pekný večer prajem.
Este navrch opecena cibulka a moze byt.
+ jarný hlávkový šalát, citrónova šťava , lahôdka na jazyku .
@megdesign - Marcel, ja robím cigánsku úplne ináč, a to z krkovičky, len jednoducho, osolím, namočím do mlieka a upečiem na masti.
skús raz k tvojej úprave medailónkov pridať dijonskú horčicu a fenikel, dosiahneš iný chuťovo vynikajúci level. :-) dakujem.
@jerica , tvoje hodnotenie znalca kvalitného mäska si veľmi vážim :-) tak ako vravíš, je to lahôdka na jazyku :-))) dakujem ti za pochvalu :-) po tom šaláte, ktorý spomínaš, sme veľmi túžili aj my, ale ešte nemáme vlastný :-) dakujem.
@eviana , vyskúšaj kombináciu mäska s feniklom aj, je to úžasne dobrá kombinácia s ostatnými ingredienciami, vo svetovej kuchyni často používaná a opodstatnená :-) poteší ma, ak spravíš aj ty :-)
dakujem za pochvalu i za 5*.
je mi jasné, ž to nie je žiadna chyba od teba, len obyčajný preklep...a to sa aj mne stáva.:-)))))
v pohode :-ň
dakujem ti.
také sa stáva aj mne:-)
takže je to v pohode.
dakujem.
dakujem.
jednoduché a naozaj chutné