Pikantná nátierka
Autor receptu: martdekor
Recept mám od svojej mamky, ktorý je veľmi jednoduchý, rýchly a veľmi chutný. Podáva sa ako pomazánka na hrianky, na chlebík vo vajíčku, alebo aj na ochutenie mäska, ako je napr. soté.
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Kápiu si umyjeme a odrežeme z nej iba stopky a celé pomelieme spolu s očisteným cesnakom a feferónkami. Dáme do hrnca, pridáme olej, soľ a ocot. Povaríme na miernom ohni, až kým nám nezačne hustnúť. Ešte horúce lejeme do maličkých fľaštičiek a poriadne uzatvoríme vekom. Ja používam fľaše od malej tatárskej omáčky, alebo od detskej výživy. A dáme sterilizovať na 20 minút. Po sterilizovaní uložíme do deky na 24 hodín.
- Pomazánka je mierne pálivá, pre tých, čo milujú viac pálivú tak si môžu pridať viac feferóniek a pokiaľ chcete ulahodiť aj svojim menším ratolestiam tak si môžte pomazánku urobiť bez feferóniek. Dobrú chuť !