Pie a la hemendex fotorecept

tinca - fotkatinca, 7. novembra 2010
Pie a la hemendex (fotorecept)
Foto: tinca

Tento recept mi nedávno poslala priateľka, neviem odkiaľ ho stiahla. Vyskúšala som ho a celkom sa mi vydaril.

8
porcií
30 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

45O g
200 g
150 g
200 g
6 ks
2-3 ks
  čerstvé-petržlen,bazalka,pažítka
 na potretie formy




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozdelíme na polovicu. Každý diel rozvaľkáme na pomúčenej doske do kruhu. Na spodok tortovej formy vymazanej maslom prenesieme jednu časť cesta a popicháme ho vidličkou. Cesto rozvaľkáme tak, aby presahovalo aspoň 4-5 cm na okraje formy. /Moja forma má priemer 27 cm/

    Pie a la hemendex (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si zálievku z kyslej smotany, 1 jarnej cibuľky, 1 vajíčka, ochutíme mierne soľou /šunka a syr sú slané, tak opatrne/ a nakoniec pridáme bylinky, ja som dala petržlen.vňať, pažítku a bazalku.

    Pie a la hemendex (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na lístkové cesto poukladáme šunku, ja som mala "mandolínu", mne veľmi chutí,ale môže byť hocijaká. Zálievku nalejeme na šunku.

    Pie a la hemendex (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na zálievku rozklepneme vajíčka, koľko chceme ja som dala 5 ks. Domáce som mala len 2 a tie obchodné sa rozlievajú, čo sa mi nepáčilo, pekné je to keď držia tvar. Posypeme 1/2 strúhaného aidamu, poslednou posekanou cibuľkou a zvyšnou zmesou byliniek,

    Pie a la hemendex (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zakryjeme šunkou. Pripravíme si druhú časť cesta na zakrytie, toto si popicháme vidličkou na doske, aby sme si neprepichli vajíčka.

    Pie a la hemendex (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripraveným cestom zakryjeme všetky tie dobroty-okraje cesta začistíme vencovito do seba. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Dáme piecť pri 18O st.C cca na 35-40 min.

    Pie a la hemendex (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Asi 10 minút pred dopečením, posypeme druhou polovicou syra a dopečieme do chrumkava a do ružova. RADA navyše: treba piecť na nižšej mriežke, aby sa nám spodok cesta dobre prepiekol, vzhľadom na veľa ingrediencií.

    Pie a la hemendex (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Necháme sčasti vychladnúť, až potom odstránime bok formy, pomôžeme si tupou stranou noža. ..po odňatí z formy

    Pie a la hemendex (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávame s kyslou uhorkou, alebo zeleninovým šalátom. Chutí to aj za studena.

    Pie a la hemendex (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Omlúvam sa, ale úplne som zabudla dať prvý obrázok so surovinami, takže čo už aspoň nakoniec. Asi som vyšla z cviku.

    Pie a la hemendex (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

altyn
Veď to je ako sviatočná torta! Krásne a viditeľne prudko jedlé! :-))))))))
jerica
pekný fotorecept , jednoduché, chutné, rýchle, určite vyskúšam , (KK)
honestka
krasny recept Tinca, vyskusam v presnej kombinacii. = Vitaj!
sracz
Tinca "žeriem" Tvoj recept aj s navijákom! Superfasaextrapríma special, *******, uvarím, zjem a iba 1/10 nechám svojej 1/2_čke!
egreska
jééééj,to je Matkin koláčik z jednej stránky :-)) pekne sa ti vydaril,je super...
babav
Vyzera krasne ,vyborna kombinacia chuti,vydareny receptik!
danculka
Tak,toto som ešte nerobila vyskúšam to , dík,dám si to do KK.
ketty3811
Tento recept som aj ja nedávno dostala mailom.Tiež som sa naňho chystala.Vyzerá a určite aj chutí super.Dlho si tu nebola,vitaj späť.:-)
zasterka
Lístkové cesto mi veľmi chutí a v tejto kombinácii je isto skvelé...
ocenko
dakujem dobry napad som nadsena ukladam do kk a urcite vyskusam uz sa mi slinky zbiehaju
palokuchki
Velmi pekne to vyzera a myslim si ze to bude aj chutne. Ja to tiez vyskusam.
zdezda
Ahoooj Tinca, chýbala si tu, recept aj foto sa mi veeeeľmi páči :-)))
tinca
Ďakujem všetkým milým, zlatým varecháčom, ktorí si všimli môj návrat. Ešte možno nejaká absencia do vianoc bude, ale vynasnažím sa. Taktiež ďakujem za slová uznania na recept. Chutnali dnes aj kolegyne v práci a povedali, že nemá chybu. Skúste nesklamete sa.
lucylee
výborný receptík tinca, kde si sa stratila? super, že si späť :-)
tetuska
hneď by som si dala, ale idem do práce už nestihnem, taK NABUDÚCE...
tatranka
@tinca blahoželám k výhre.Ozaj si si za tento recept zaslúžila tú výhru.Nejako som ho prehliadla.Ukladám do KK:
tinca
Dievčence, ďakujem vám za blahožeklania,až teraz som zistila, že som vyhrala.
bozulka
Ja tiež gratulujem,sice oneskorene lebo nestíham,ja som sa už pýtala kde si sa túlala?Ale pravdepodobne si to nezbadala bol to dotaz pri tvojom komentári na nejaký recept.Hlavná vec,že si tu...
tinca
@bozulka prepáč, prehliadla som to, ako hovorí jezibabka mala som blbec obdobie..
babi
@tinca , prehliadla som tento recept,až teraz na výhrach som ho objavila. V prvom rade gratulujem k výhre a potom gratulujem k tomuto skvelému receptu, ktorý určite!!!!! správím, ja som totiž viac na slané ako sladké a toto sa mi veľmi,veľmi páči
tinca
@babi urob je to pochúťka a pre návštevu aj trošku slávnostnejšia ako obyčajný hemendex
5ulka
mám odskúšané, perfektný recept, úžasná chuť.....už ho budem robiť aspoň raz za 2 týždne...=)
tinca
@jansam mandolína-je istý druh šunky, veeeľmi dobrej, ja ju kupujem v Tescu, ale v malom čo zriadili v Priore, vo veľkom som ju ešte nevidela. Ale môžeš použiť akúkoľvek šunku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia