Pesto z medvedieho cesnaku

jenni - fotkajenni, 19. mája 2015
Pesto z medvedieho cesnaku
Foto: jenni

Pestíčko som robila približne pred pár týždňami, keď sa medvedí cesnak ešte dal zohnať aj v obchode. Ak ho v potravinách, či na trhu Zobraziť celý popisPestíčko som robila približne pred pár týždňami, keď sa medvedí cesnak ešte dal zohnať aj v obchode. Ak ho v potravinách, či na trhu už nenájdete, nezúfajte! Vybehnite na prechádzku do lesa, spojíte príjemné s užitočným a tento úžasný dar prírody možno ešte niekde nájdete, ktovie. Pesto mám rada akékoľvek, ale odkedy som skísla toto z medvedieho cesnaku, tak sa spolu s pestom zo sušených paradajok stalo mojim ďalším favoritom. www.dontbefakebakesomecake.sk

10 minút
príprava

Suroviny

50 g
2 hrste
podľa potreby
podľa chuti
podľa chuti
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Medvedí cesnak si umyjeme a zľahka vysušíme v kuchynskej utierke. Najprv si vymixujeme najmeno mandle, približne 2 menšie hrste.

  2. 2

    Do mixéra vložíme medvedí cesnak, pridáme olivový olej a mixujeme. Medvedí cesnak mi olej dosť „pil“, takže som ho dala celkom dosť, čo však nie je vôbec zlé. Pesto nebolo chuťovo preolejované, bolo výborné. Väčšinou nemám rada jedlá, kde je veľa oleja, ale tu množstvo oleja pasovalo, aj keď na môj vkus mi to prišlo pri dolievaní celkom dosť.

  3. 3

    Nakoniec už len dochuťte soľou a čiernym mletým korením, premixujte alebo premiešajte, pridajte citrónovú šťavu a uchovávajte v sklenenej, dobre uzatvárateľnej nádobe.

  4. 4

    Pesto uchovávajte v chladničke. Iste vydrží dlho, mne však dlho nevydržalo, nakoľko bolo výborné, ale v prípade, že by ste si ho chceli uchovať na dlhšiu dobu, nemusíte sa obávať toho, že by sa pokazilo.

  5. 5

    V prípade, že bude pre vás pesto chuťovo príliš silné, môžete ho zjemniť jednou hrsťou čerstvých špenátových listov, ktoré prihodíte do mixéra a vymixujete pesto do hladka.

Diskusia k receptu

katka78
Perfektné pesto! Úplne naivne som si nachystala malý zavárací pohárik, že čo nezjeme s cestovinou, uskladním v chladničke. Zostalo max. na 1 porciu a tá padne hneď zajtra. Ak sa ešte dostanem k medvediemu cesnaku, urobím pesto aj do zásoby. Vynikajúce je. Ďakujem za recept @jenni , maj sa pekne :-)


1x radost
katka78
@Kimlo (7.4.2016 07:01) Ja som dala nelúpané, ale doplnila som ich aj trochou kešu, lebo som robila zo 100g medveďka a mandle mi došli.
zuzanka1367
Veru je to dobrota, len buďme ohľaduplní k prírode pri jeho zbere, aby sme mali aj my aj zvieratká aj na budúci rok. Mandle sme všetky zjedli, tak boli kešu a lieskovce. Ďakujem za pekný recept. So sviežim dychom zdar :)


katka78
Ani tento rok som sa nevedela dočkať sezóny medvedieho cesnaku, najmä pre toto výborné pesto. Milujeme ho!
Mimochodom, krásny úlovok @Zuzanka1367 !


1x radost




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia