Foto: bobotka
Perníky-medovníky vždy u nás robila moja mama a ešte aj stále robí. Ale ja som neodolala a vyskúšala som jej recept tiež. Medovníčky sú Zobraziť celý popisPerníky-medovníky vždy u nás robila moja mama a ešte aj stále robí. Ale ja som neodolala a vyskúšala som jej recept tiež. Medovníčky sú mäkké a keď sa uskladnia v uzatvorenom sklenenom pohári aj dlho vydržia. Moja mama nezdobí, zato ja sa vždy s nimi pohrám.Tento rok som druhý krát robila chalúpku. Okrem toho robievam aj adventný veniec. Možno ho tu priložím :-)
porcia
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny zmiešame.
- 2
Rozvaľkáme na hrúbku 1/2 cm a vykrojíme diely chalúpky. Bočné diely-2 ks. Strechu-2 ks. Zadný diel-1 ks. Predný diel aj s oknami a dvermi 1 ks. Do jednotlivých dielov si slamkou urobíme dierky na neskoršie spájanie-zväzovanie stužkou.
- 3
Pečieme na papieri na pečenie dohneda. Hneď po upečení potrieme rozšľahaným vajíčkom. Po usušení a vychladnutí zdobíme bielkovou polevou.
- 4
Jednotlivé diely pospájame stužkou. Zložíme domček.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tá chalúpka je krásna... Asi vyskúšam na medovníky tento rok tvoj recept...