Perník

Perník
Foto: cica2
cica2Cica2, recept pridal: 19. januára 2011 22:33Ďalšie jeho recepty

Pečiem ho už niekoľko rokov a kedže je jednoduchý a dobrý, opakovane sa k nemu rada vraciam :)

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Všetky suroviny (múku, práš.cukor, vajcia, olej, lekvár, škoricu, perníkový prášok, kakao, mlieko, dáme do misy a spolu dobre vymiešame a cesto rozotrieme na pomastený a múkou posypaný veľký hlboký plech (36x26 cm). Dáme do vopred vyhriatej rúry (mám plynový šporák tak asi na tretí stupeň a radšej pomaly) pečieme tých 35-40 minút. Po upečení ešte horúce potrieme lekvárom -recept na >Ríbezľový džem a necháme vychladnúť a potom polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravujem zo 100 g horkej čokolády a 70g masla, pridám ešte jednu lyžičku oleja a roztopím vo vodnom kúpeli.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 8 ľudí (4,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • michsamant, 20. januára 2011 o 15:33
    Pekny pernik.


  • evanaaa, 20. januára 2011 o 16:55
    Perníky som robila- perník koláč, ale Dia, to je až na cukor vlastne rovnaké.


  • ketty3811, 20. januára 2011 o 19:05
    pekný a jednoduchý perník.Vyskúšam.kk:-)


  • mimid, 20. januára 2011 o 20:49
    robievam, je výborný . Tiež som vyskúšala perník podľa Kamily Magálovej, bol dobrý , ale tento je lepší a navyše má jednoduchšiu / rýchlu prípravu.


  • marienka44, 20. januára 2011 o 20:58
    @Cica2 ,aj ja poznam tento recept, ale v mojom recepte je az 0,5 l mlieka a 2 dcl oleja, ostatne je rovnake. Mozu sa pridat posekane orechy.


  • tinca, 20. januára 2011 o 22:58
    ja tiež pridávam posekané orechy a keď mám aj kandizované ovocie,je super


  • honestka, 21. januára 2011 o 02:29
    aj ja ho peciem velmi rada ako Tinca. PROSIM ta, kolko je doma
    1 balicek pernikove korenie? dakujem.


  • cica2, 21. januára 2011 o 09:26
    dievčatá, ďakujem:)....a aj za dobrý tip že sa môžu pridať orechy alebo kandizované ovocie...@honestka , už som to upravila, myslela som 1ks- perníkový kypriaci prášok


  • wildrane, 22. januára 2011 o 15:38
    cica neskoro ja som dal balíček perníkového korenia :(, koláč je už v trúbe


  • cica2, 22. januára 2011 o 18:43
    @wildrane , to ma velmi mrzí, ešte raz sa ospravedlňujem:(....snáď to nebolo také hrozné a aspoň tá sóda bikarbóna ho nadvihla


  • wildrane, 22. januára 2011 o 19:16
    juj vysoký bol až až, skôr som sa bála chuti, ale bol dobrý, takže to vôbec nevadilo. Ďakujem za receptík


  • zuzik01, 22. januára 2011 o 21:41
    a naozaj uspejem ked pouzijem hladku muku a nie polohrubu? vyskusam :-)


  • cica2, 22. januára 2011 o 21:54
    @wildrane , ufff tak to som si vydýchla:)

    @zuzik01 , ja dávam len hladkú múku....tak nech sa ti krásne vydarí:)


  • meryfri, 29. januára 2011 o 20:23
    ja som ho piekla dcere na narodeniny a ešte v živote mi ani jeden kolač tak nevyrastol, ako tento ...aj chuťovo bol výborný..ja som ho takmer ani nestihla ochutnať...vdaka


  • cica2, 31. januára 2011 o 20:00
    @meryfri , teším sa:)


  • weron0605, 5. mája 2011 o 22:24
    to aj ten lekvar sa zamiesa do cesta? ci to je az na potretie?


  • ketty3811, 8. mája 2011 o 21:52
    dnes som ho vyskúšala a bol výborný.Ďakujem @cica2 za receptík.:-))


  • cica2, 10. mája 2011 o 20:19
    @weron0605 , lekvár ide aj do cesta (3 a 1/2 polievkové lyžice) a potom aj upečený perník potriem lekvárom a polejem čokoládovou polevou.


  • cica2, 10. mája 2011 o 20:21
    @ketty3811 , ďakujem a teším sa že perník chutil :)


  • loulula, 5. novembra 2011 o 12:55
    výborný perník vyskúšané :)


  • cica2, 5. novembra 2011 o 18:21
    @loulula teším sa, ďakujem:)


  • fcielka, 27. novembra 2011 o 20:05
    vyborny kolacik :) mnam, mnam a este raz mnam :) rychly, lahky... chutny :)


  • cica2, 28. novembra 2011 o 17:24
    @fcielka velmi ma tvoj komentár potešil:)) som rada že perník mal aj u teba úspech, ďakujem:)


  • ines0011, 26. januára 2012 o 11:38
    Robila som ho a mal uspech :)rychly,lahky a chutny:)


  • cica2, 28. januára 2012 o 12:38
    @ines0011 ďakujem že si napísala a teším sa, že chutilo :-))


  • janger, 8. februára 2012 o 11:45
    @cica2 , nejako som minuly rok tento pernik prehliadla, je krasny! Asi ho upeciem :-)...


  • janger, 8. februára 2012 o 13:32
    Uz sa pecie a rozvoniava :-))).


  • cica2, 8. februára 2012 o 19:30
    @janger teším sa a napíš, či aj chutil :-)....a ak by si chcela ešte vyskúšať z perníkového cesta, tak ti ponúkam aj tento receptík :-) » varecha.pravda.sk/recepty/vianocne-pernikove-muffiny-foto...


  • janger, 8. februára 2012 o 19:46
    @cica2 , je vybornyyyy :-)! Este nie je cokolada dobre stuhnuta, lebo som ho neskoro polievala. Prave som dala muzovi ochutnat, tak chvalil! Ze za chvilu bude este chciet k caju (my vzdy vecer o takomto case popijame cajik). Ja som si dala uz veru par kuskov. Idem hned dat aj do mraznicky, ked pridu deti domov. Budu tiez maskrtit....Minula som nan posledne pernikove korenie zo Slovenska, tak si zase musim doniest, ked tam pojdem. Tak dakujem za receptik :-). Idem pozriet este na tie tvoje muffinky...


  • cica2, 8. februára 2012 o 20:15
    @janger velmi si ma potešila, som rada že aj vám perník chutí a tiež ti ďakujem že si napísala :-)).....už minule som pozerala že ako ďaleko bývate.....a keď chodievaš na Slovensko, myslíš ktorý kraj?


  • janger, 10. februára 2012 o 11:05
    Zapad ;-).


  • cica2, 10. februára 2012 o 11:22
    aha :-) ...a ja stred ;-)


  • deva27, 7. júna 2012 o 22:31
    Recept vyskúšaný a môžem len vrelo odporúčať! Je to skutočne výborný koláčik, ktorý si zamilujete. :)


  • cica2, 9. júna 2012 o 18:24
    @deva27 mám radosť a ďakujem že si napísala :-)


  • lnslevin, 7. júla 2012 o 22:52
    Recept poznam, tiez s pol litrom mlieka a finta, namiesto sody bikarbony davam kypriaci prasok, pernik pak nie je tak zasadity / neni tam citit sodu/


  • natalka, 2. októbra 2012 o 12:46
    mnam super pernik vyskušala som a chutnal mam všetkym......dakujem za receptik


  • cica2, 6. októbra 2012 o 14:53
    @lnslevin dá sa aj tak... ale ani v tomto necítiť sódu @natalka teším sa a ďakujem, že si napísala :-)


  • helca103, 6. októbra 2012 o 15:08
    máš ho naozaj krásny, podobný recept mi pred rokmi dala kolegyňa a tiež ho robím často kôli jednoduchosti. Tiež dávam sódu bikarbonu a necítiť ju v koláči.


  • cica2, 6. októbra 2012 o 18:40
    ďakujem@helca103


  • 321dajaa123, 12. februára 2013 o 16:08
    Idem ho teraz hned vyskúúšať,už sa naň teším.. :)


  • ywett, 13. februára 2013 o 18:39
    @321dajaa123 vitaj a dúfam, že si bola s receptom spokojná :-)


  • patanka, 23. februára 2013 o 13:09
    Prave ho ,,kostujeme,,a je naozaj dobry.Len s 2 dc mlieka som mala velmi huste cesto,priliala som trosku mlieka a pekne som cesto rozotrela na plech.Robila som ho bez sody bikarbony a narastol,,obrovsky,,aky by bol s tou sodou a koli comu ju tam este treba,ked tam ide kypr.prasok?)


  • ywett, 23. februára 2013 o 14:03
    @patanka neviem od čoho záleží, lebo niekedy aj ja mám cesto hustejšie a musím pridať tiež mlieko a niekedy netreba (zrejme múkou?) ...a recept som už dávnejšie upravovala, tú sódu som zmazala, lebo vôbec ju tam netreba...a pozerám, že dnes tam sóda zase bola...tak som to aj dnes upravila, ďakujem, že si mi napísala a vitaj medzi nami! :-)


  • patanka, 24. februára 2013 o 12:16
    Dakujem za privitanie,ci uvitanie?)Uz po nom niet ani stopy,rozmyslam,ci este neupiect aj dnes,je rychly a fajnovy,dcery a manzel si na nom velmi pochutili)Pekny den


  • ywett, 24. februára 2013 o 20:21
    @patanka teším sa, krásne ďakujem a prajem pekný večer! :-)


  • ailuj82, 20. januára 2014 o 08:30
    Idem aj ja vyskúšať, len si oprav mlieko :)


  • jadro, 21. januára 2014 o 18:07
    Vyskúšal som ho a výborný :D


  • ywett, 22. januára 2014 o 17:28
    @ailuj82 , ďakujem za upozornenie, neviem prečo to tak v surovinách hodilo, už som to dala 2x upraviť...lebo predtým som tam mala 250ml mlieka a to je niekedy málo, veľakrát som musela ešte pridať a posledne keď som perník piekla, tak som dala 500ml mlieka a tak by to už malo byť v surovinách správne. Ak si ho už vyskúšala, dúfam, že chutil :)

    Ďakujem @jadro :)


  • parisienne, 3. apríla 2014 o 12:00
    Je naozaj vynikajuci, aj na druhy den, ja som nedavala na vrch ani lekvar ani cokoladu a vobec nebol suchy. Dakujem za najlepsi pernikovy recept :)


  • ywett, 4. apríla 2014 o 20:02
    @parisienne , teším sa a ja ďakujeme tebe, že si dala vedieť :)


  • janus, 26. apríla 2014 o 09:13
    vyskusany...je super...aj dnes ho mam v plane upiect.


  • ywett, 26. apríla 2014 o 22:58
    ďakujem @janus , som rada, že si s receptom spokojná :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist