Foto: ywett
Pečiem ho už niekoľko rokov a kedže je jednoduchý a dobrý, opakovane sa k nemu rada vraciam :)
Suroviny
40 dkg |
|
30 dkg |
|
2 |
|
1 dcl |
|
3 a 1/2 polievkové lyžice |
|
1 kávová lyžička |
|
1 |
|
2 a 1/2 polievkové lyžice |
|
500 ml |
|
Poleva: | |
70 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny (múku, práš.cukor, vajcia, olej, lekvár, škoricu, perníkový prášok, kakao, mlieko, dáme do misy a spolu dobre vymiešame a cesto rozotrieme na pomastený a múkou posypaný veľký hlboký plech (36x26 cm). Dáme do vopred vyhriatej rúry (mám plynový šporák tak asi na tretí stupeň a radšej pomaly) pečieme tých 35-40 minút.
- 2
Po upečení ešte horúce potrieme lekvárom a necháme vychladnúť a potom polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravujem zo 100 g horkej čokolády a 70g masla, pridám ešte jednu lyžičku oleja a roztopím vo vodnom kúpeli.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
1 balicek pernikove korenie? dakujem.
@zuzik01 , ja dávam len hladkú múku....tak nech sa ti krásne vydarí:)
Ďakujem @jadro :)