Perkelt z vykosteného morčacieho stehna s červeným vínom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnes som mala skvelú príležitosť urobiť pekný farebný obed..robila som vykostené morčacie stehno s červeným vínom a prílohu som farebne dotvorila s farebnými knedlíkmi..skvelý obed..
5-6 porcií |
120 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Morčacie stehno som umyla, osušila..
- pokrájala som ho na kocky..
- pripravila som si údenú slaninu z mangalice, pokrájala som ju na kocky, pripravila cibuľu aj domáce sterilizované lečo..
- do rajnice som dala roztápať slaninu, keď sa opiekla , pridala som k nej prokrájanú cibuľu a opiekla som ju do zlatista..
- pridala som pokrájané mäso a dusila som ho dovtedy, pokiaľ sa všetká tekutina neodparila a zostalo iba mäso na masti..
- keď sa tekutina odparila, pridala som 3 PL. domáceho leča a nechala som , aby sa mäsko dosýta napilo tejto výbornej štavy..
- teraz som mäsko osolila, posypala mletým čiernym korením, pridala som celú rascu a všetko som zmiešala..
- domácu mletú červenú papriku..
- a pridala som zeleninu..
- keď sa zelenina podusila, podliala som všetko červeným vínom a nechala som nech sa všetky chute spoja..potom som podliala malým množstvom horúceho vývaru a pod pokrievkou som dusila mäsko do mäkka...počas dusenia som dolievala horúci vývar, ale vždy iba v malom množstve..
- mäsko sa dusila na slabom plameni pomaly asi 60 min. hotové mäsko som už iba ochutnala a dochutila..pokiaľ sa mäsko dusilo, pripravila som si farebné knedlíky..
- hotový obed som dala na taniere...prajem vám dobrú chuť...