Perkelt z kohúta so šošovicou a šampiňónmi (fotorecept)

Autor receptu: hunor

Recept je z kuchárskej knihy 100 najlepších receptov na voľnom ohni. Je trosku netradičný, ale chutí veľmi dobre!

6
porcií
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny a založíme si oheň pod kotlík.
  2. Na oleji usmažíme cibuľu, čerstvé papriky a paradajky.
  3. Pridáme rozporciovaného kohúta, rozpučený cesnak, okoreníme kmínom a soľou.
  4. Prilejeme vodou a varíme do polomäkka. Pridáme predošlý deň namočenú šošovicu. Počas varenia, ak treba, prilievame vodu.
  5. Keď je mäso skoro mäkké pridáme sampiňóny a prilejeme víno, v ktorom sme rozmiešali mletú papriku.
  6. Uvaríme do mäkka.