Perkelt z kohúta so šošovicou a šampiňónmi (fotorecept)
Autor receptu: hunor
Recept je z kuchárskej knihy 100 najlepších receptov na voľnom ohni. Je trosku netradičný,
ale chutí veľmi dobre!
6 porcií |
30 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si potrebné suroviny a založíme si oheň pod kotlík.
- Na oleji usmažíme cibuľu, čerstvé papriky a paradajky.
- Pridáme rozporciovaného kohúta, rozpučený cesnak, okoreníme kmínom a soľou.
- Prilejeme vodou a varíme do polomäkka. Pridáme predošlý deň namočenú šošovicu. Počas varenia, ak treba, prilievame vodu.
- Keď je mäso skoro mäkké pridáme sampiňóny a prilejeme víno, v ktorom sme rozmiešali mletú papriku.
- Uvaríme do mäkka.