Perkelt s haluškami alebo s cestovinou
Autor receptu: lenkac
Doma veľmi často pripravovaný recept :)
15 minút príprava |
30-40 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji si speníme cibuľku, neskôr pridáme cesnak. Pridáme na kocky nakrájané paradajky a papriku. Osolíme, okoreníme, pridáme trošku chilli. Necháme chvíľku podusiť a pridáme kuracie stehná, ktoré tiež chvíľku necháme na tomto základe podusiť.
- Všetko zalejeme vodou a pridáme nové korenie.
- Dusíme, kým mäso nezmäkne.
- Mäso vyberieme, nové korenie tiež a zvyšok rozmixujeme na úžasnú kašičku.
- Omáčku dáme na sporák, pridáme smotanu a mäso. Necháme ešte pár minút prevariť.
- Spravíme si prílohu - halušky. Všetky suroviny premiešame a v slanej horúcej vode cez haluškovač urobíme halušky.
Druhá varianta sú cestoviny, ja som použila väčšie.
- Dobrú chuť :)