Foto: alexdidi
Toto jedlo patrí k obľúbeným môjho manžela.Keďže si myslím, že bravčové srdce sa pomerne málo využíva pri varení a možno mnohí, keď ho aj Zobraziť celý popisToto jedlo patrí k obľúbeným môjho manžela.Keďže si myslím, že bravčové srdce sa pomerne málo využíva pri varení a možno mnohí, keď ho aj uvidia u mäsiara si povedia "a čo s ním...?", rozhodla som sa dať na varechu jeden recept aspoň ako inšpiráciu, prípadne vyskúšanie a ochutnanie....veď keď sa dobre pripraví je z neho veľmi chutné a aj málo kalorické jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
4 ČL |
|
|
|
1 kocka |
|
1 ČL |
|
2 cm |
|
2 ks |
|
Zátrepka: | |
250 ml |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Srdce po umytí a orezaní tukových častí porežeme na drobné kúsky. Na oleji a masle orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak.
-
2
Na cibuľovom základe opečieme porezané srdce, pridáme koreniny, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Keďže srdce potrebuje dlhšiu tepelnú úpravu používam tlakový hrniec. Dusila som 45minút.
-
3
Pripravíme si zátrepku zo smotany, mlieka, žĺtka a múky.
-
4
K udusenému mäsu pridáme bujón alebo vývar a ešte chvíľu povaríme a dochutíme.
-
5
Vlejeme zátrepku a ešte chvíľu necháme prejsť miernym varom.
-
6
Podávame s cestovinami, haluškami alebo ryžou.
Diskusia k receptu