Penne so šampiňónmi, s mozzarellou a so šalátom fotorecept

violeta - fotkavioleta, 22. februára 2017
Penne so šampiňónmi, s mozzarellou a so šalátom (fotorecept)
Foto: violeta

Ľahký obed alebo večera...

3-4
porcie

Suroviny

400 g rigate
500 g
1-2 hrste
4-5 ks v oleji
7-8 ks
1-2 ks
1 hlavička
100 g miešaný
250 g




Postup

  1. 1

    Dala som si zovrieť dostatočné množstvo vody so soľou na prípravu cestovín, aby som nemusela čakať, keď budú šampiňóny hotové. Šampiňóny som očistila a nakrájala na väčšie kúsky, nakrájala som aj cibuľu a cesnak. Na dostatočnom množstve olivového oleja som si opiekla cibuľu, keď bola opečená pridala som cesnak, chvíľu som opekala a postupne pridávala kapary, sušené paradajky, ktoré som tiež poprekrajovala a šampiňóny. Pridala som aj olej zo sušených paradajok. Jedlo som pripravovala v hlbokej panvici na najvyššom teplotnom stupni. Šampiňóny som prehadzovala, aby mi neprihoreli, ale tiež som nechcela, aby sa dusili. Ochutila som ich chilli, oreganom a soľou. Po opečení som pridala olivy a nechala prehriať.

    Penne so šampiňónmi, s mozzarellou a so šalátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šporák som vypla a do zmesi som primiešala nakrájanú mozzarellu, môže byť aj mini mozzarella. Pripravila som si šalát a horúce cestoviny, ja ich pripravujem al dente. Ak sú cestoviny suchšie, pridajte olivový olej.

    Penne so šampiňónmi, s mozzarellou a so šalátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko som spolu zamiešala a hneď podávala posypané strúhaným parmezánom.

    Penne so šampiňónmi, s mozzarellou a so šalátom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

relaxx1
včera som robila na večeru a už dávno som nezažila taký gastroorgazmus! ani som netušila že to bude také dobré, ale veď- to sa dalo čakať kvôli tým sušeným paradajkám (milujem ich). NAVŽDY ukladám do KK a zároveň dávam do top 10 mojich NAJ tu na vareche.