Penne so šampiňónmi, s mozzarellou a so šalátom fotorecept
Foto: violeta
Ľahký obed alebo večera...
porcie
Postup
-
1
Dala som si zovrieť dostatočné množstvo vody so soľou na prípravu cestovín, aby som nemusela čakať, keď budú šampiňóny hotové. Šampiňóny som očistila a nakrájala na väčšie kúsky, nakrájala som aj cibuľu a cesnak. Na dostatočnom množstve olivového oleja som si opiekla cibuľu, keď bola opečená pridala som cesnak, chvíľu som opekala a postupne pridávala kapary, sušené paradajky, ktoré som tiež poprekrajovala a šampiňóny. Pridala som aj olej zo sušených paradajok. Jedlo som pripravovala v hlbokej panvici na najvyššom teplotnom stupni. Šampiňóny som prehadzovala, aby mi neprihoreli, ale tiež som nechcela, aby sa dusili. Ochutila som ich chilli, oreganom a soľou. Po opečení som pridala olivy a nechala prehriať.
-
2
Šporák som vypla a do zmesi som primiešala nakrájanú mozzarellu, môže byť aj mini mozzarella. Pripravila som si šalát a horúce cestoviny, ja ich pripravujem al dente. Ak sú cestoviny suchšie, pridajte olivový olej.
-
3
Všetko som spolu zamiešala a hneď podávala posypané strúhaným parmezánom.
Ďakujem @misop