Penne s baklažánom a hovädzím mäsom
šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave, 7. októbra 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
Suroviny
500 g |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
250 g pokrájanej na malé kocky |
|
1 ks pokrájaná nadrobno |
|
3 strúčiky posekané nadrobno |
|
|
|
|
|
4 ks ošúpané a pokrájané na malé kocky |
|
3 vetvičky lístky |
|
50 g postrúhaný |
|
Postup
-
1
Baklažán pokrájame na malé kocky, ktoré nasolíme a necháme 10 minút poriadne vypotiť. Na olivovom oleji opražíme baklažánové kocky, ktoré môžeme najprv opláchnuť – ak sme použili viac soli. Pridáme pokrájanú sviečkovicu, čili papričku, cesnak, soľ aj mleté čierne korenie a restujeme dozlatista. Pridáme paradajky, petržlenovú vňať a ďalej dusíme asi 10 minút.
- 2
Medzitým si uvaríme penne, aby boli al dente, precedíme ich a pridáme do mäsovo– paradajkovej zmesi. Všetko zľahka premiešame. Pred podávaním posypeme čerstvo postrúhaným parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom.
- 3
Náš tip: Paradajky šúpeme tak, že ich navrchu nakrojíme do tvaru x a asi na 15 sekúnd vhodíme do vriacej vody. Hneď ich preložíme do studenej vody, od naznačeného x ľahko ošúpeme a pokrájame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Určite to vyskúšam a odložím si tento super receptík.