Penne s baklažánom a hovädzím mäsom

Marcel Ihnačák
šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave, 7. októbra 2010
Penne s baklažánom a hovädzím mäsom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií

Suroviny

500 g
3 PL
1 ks
250 g pokrájanej na malé kocky
1 ks pokrájaná nadrobno
3 strúčiky posekané nadrobno
4 ks ošúpané a pokrájané na malé kocky
3 vetvičky lístky
50 g postrúhaný




Postup

  1. 1

    Baklažán pokrájame na malé kocky, ktoré nasolíme a necháme 10 minút poriadne vypotiť. Na olivovom oleji opražíme baklažánové kocky, ktoré môžeme najprv opláchnuť – ak sme použili viac soli. Pridáme pokrájanú sviečkovicu, čili papričku, cesnak, soľ aj mleté čierne korenie a restujeme dozlatista. Pridáme paradajky, petržlenovú vňať a ďalej dusíme asi 10 minút.

  2. 2

    Medzitým si uvaríme penne, aby boli al dente, precedíme ich a pridáme do mäsovo– paradajkovej zmesi. Všetko zľahka premiešame. Pred podávaním posypeme čerstvo postrúhaným parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom.

  3. 3

    Náš tip: Paradajky šúpeme tak, že ich navrchu nakrojíme do tvaru x a asi na 15 sekúnd vhodíme do vriacej vody. Hneď ich preložíme do studenej vody, od naznačeného x ľahko ošúpeme a pokrájame.

Diskusia k receptu

zabiatko66
No tak teda toto je naozaj bomba. To pene vyzerá vynikajúco.
Určite to vyskúšam a odložím si tento super receptík.
janger
Cela tato seria receptov s cestovinami sa mi velmi paci!
bzuky
Páči sa mi tento recept je to OK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia