Pečený zeler

Autor receptu: erikapasinska

Dnešný recept je inšpiráciou, ako sa dá navariť chutné a zároveň zdravé jedlo. Môj otec vyrástol na tradičnej slovenskej kuchyni. Keď ochutnal tento pečený zeler. ešte si pridal, ďalší :-)

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zeleninu očistíme, zeler nakrájame na 0,5cm plátky, cibuľa môže byť na hrubšie. Urobíme si marinádu z uvedených surovín. Pripravíme plech s papierom na pečenie, poukladáme naň cibuľu aj zeler, ktoré zvrchu natrieme marinádou. Dáme piecť do rúry na 200 °C.
  2. Príloha je ryža natural, čerstvý šalát s reďkovkou. Ako dresing som si dala sojakrém rozmiešaný s trochou vody. Na doplnenie bielkoviny môžete pridať omáčku z červenej šošovice alebo poleného hrachu.