Pečený zeler
Autor receptu: erikapasinska
Dnešný recept je inšpiráciou, ako sa dá navariť chutné a zároveň zdravé jedlo. Môj otec vyrástol na tradičnej
slovenskej kuchyni. Keď ochutnal tento pečený zeler. ešte si pridal, ďalší :-)
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Zeleninu očistíme, zeler nakrájame na 0,5cm plátky, cibuľa môže byť na hrubšie. Urobíme si marinádu z uvedených surovín. Pripravíme plech s papierom na pečenie, poukladáme naň cibuľu aj zeler, ktoré zvrchu natrieme marinádou. Dáme piecť do rúry na 200 °C.
- Príloha je ryža natural, čerstvý šalát s reďkovkou. Ako dresing som si dala sojakrém rozmiešaný s trochou vody. Na doplnenie bielkoviny môžete pridať omáčku z červenej šošovice alebo poleného hrachu.