Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou fotorecept
Foto: pusta
Pstruh patrí u nás medzi lahôdky a na žiadosť rodiny som ho pripravila trošku ináč, teda voňavého a s pikantnou omáčkou, výsledok príjemne Zobraziť celý popisPstruh patrí u nás medzi lahôdky a na žiadosť rodiny som ho pripravila trošku ináč, teda voňavého a s pikantnou omáčkou, výsledok príjemne prekvapil. Nechýbala ani ľahko pikantná chuť, citron, maslo, víno a vôňu dodal cesnak, bobkový list a klinček.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
4 ks |
|
z 2 citronov |
|
1 ks stredne veľká |
|
4 strúčiky |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 zväzok |
|
4 ks malý |
|
4 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
250 g |
|
4 PL |
|
200 ml |
|
p.p |
|
600 g |
|
Postup
-
1
Pstruhy umyjeme, utrieme kuchynskou utierkou, osolíme, okoreníme mletým bielym korením a necháme odpočívať.
-
2
Citrony dobre umyjeme, pokrájame na kolieska a zbaíme semienok.
-
3
Z ostatných citronov vytlačíme šťavu a petržlenovú vňať posekáme na drobno.
-
4
Očistenú cibuľu pokrájame na kocky a cesnak ošúpeme.
-
5
Papriky umyjeme, zbavíme jadrovníkov a žiliek, pokrájame na malé kocky, sušenú štipľavú papriku pokrájame na jemno, ale semienka ponecháme.
-
6
Na dno pekáča položíme plátky citrona.
-
7
Do každého pstruha vložíme 1 malý bobkový list a 1 malý klinček.
-
8
Naplnenépstruhy položíme na kolieska citrona v pekáči, na povrcu ich znovu pokryjeme kolieskami citrona a plátkami masla. Prikryjeme pokrievkou a vložíme piecť do trúby na 30 minút pri 180-ich stupňoch, pred dopečením odstránime pokrievku a necháme skaramekizovať plátky citronu.
-
9
Očistené zemiaky pokrájame na 1/4-iny, dáme do pekáča, premiešame so soľou, drvenou rascou, pridáme maslo a upečieme do hnedo-červena.
-
10
Na panvici na oleji orestujeme cibuľu, papriku pokrájanú na kocky, sušenú šripľavú papriku aj so semienkami, posekanou petržlenovou vňaťou, prelisovaným cesnakom, osolíme a okoreníme mletým bielym korením.
-
11
Podlejeme vínom, citronovou šťavou a dusíme za podlvania vodou do mäkka, zelenina má zostať jemne chrumkavá.
-
12
Na podnos dáme upečeného pstruha, obloženého s karamelizovanými kolieskami citrona, pečenými zemiakmi, pikantnou omáčkou a podávame.
da môžeš robiť podľa seba