Pečený losos so smotanovo-chrenovým dresingom
Autor receptu: shelley2mmm
2 porcie |
5-10 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Lososa pecieme tradicnym sposobom. Pekac vystlieme alobalom, ktory vymazeme kuskom masla. Lososa nan polozime koznou stranou nadol. Pokvapkame citronovou stavou, osolime a okorenime. Cibulu nakrajame na pasiky a rovnomerne poukladame na filety. Na cibulu poukladame kolieska citrona a potom platky masla. Alobal poriadne zavinieme a pecieme pri 200 C. Po 10 minutach alobal rozvinieme a este dopekame dalsich 10 minut pri 180 C. Dopecene nechame odlezat aspon 1-2 minuty.
- Dresing: Kym cakame, kym sa nam dopecie losos, urobime si dresing. Zmiesame smotanu s majonezou a chrenom. Pridame na drobno nakrajany kopor, citronovu stavu a poriadne zamiesame. Ja este pridavam na drobno nakrajanu cerstvu cibulu. Dame do chladnicky.
- Ako prilohu odporucam zapekane/americke zemiaky (wedges) a varenu/parenu brokolicu.