Foto: irenaw
Jednoduché na prípravu, ľahké na trávenie, príloha alebo samostatné jedlo.
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Dáme variť vodu. Vodu osolíme. Fenikel očistíme od nepekných častí. Vyberám menší a svetlejší, má jemnejšiu chuť aj štruktúru. Umyjeme, vyrežeme hlúbik, nakrájame asi na 1 cm hrubé plátky. Keď voda zovrie vsypeme fenikel a povaríme 5 minút. Scedíme a necháme osušiť. Medzitým očistíme zemiaky a nakrájame na 5 mm plátky. Cesnak ošúpeme a necháme vcelku. Očistenú papriku (odporúčam štipľavú, môže byť aj čili) nakrájame na drobno. Zapekaciu formu pofŕkame olejom, uložíme vrstvu zemiakov, všetok fenikel, papriku, cesnak, navrch zvyšné zemiaky. Každú vrstvu osolíme, dáme korenie a posekaný kôpor. Na záver pofŕkame olejom a pečieme na 220°C cca 25 minút do chrumkava. My sme to jedli s jogurtom na večeru. Môže sa podávať aj ako príloha k mäsu. Fenikel má veľa draslíka, vitamín C a vlákninu. A málo kalórií, takže je vhodný aj pri diéte.
- 2
Alebo takto - se zemiakmi, hokaidom a syrom, mňam.
- 2
Diskusia k receptu