Kuracia pečeň
Pečeňovo-hlivová fantázia
Autor receptu: sracz
„Spanilá jazda“ kuracej pečene pokračuje ako variant s jemnou šalotkou a
„životabudičom“, stonkami zeleru. „Jeseň, či
skôr začiatok zimy života“ trávim v príjemnej spoločnosti mojej „prišahanej“,
ortodoxného mäsožravca a preto aj ten
„štart“ s údenou slaninou. Úplná dokonalosť je korunovaná hlivou ustricovou. Huby,
zvlášť čerstvé, majú vysokopozitívny
vplyv na ľudský organizmus. Prírodu Mamku našu, neoklamem a preto skúšam aj hlivu,
ktorá práve zvýšenou
regeneráciou buniek spomaľuje starnutie!
4÷6 porcie |
7 minút príprava |
7/2x4 minút tepelná úprava |
Postup
- Príprava je natoľko jednoduchá (už som ju bol zopár razy predstavil v mojich rcp), že si ju dovolím Vám ju predstaviť v expres verzii. Na panvici som vyškvaril pokrájanú údenú slaninu, pridal ku nej postrúhanú šalotku, pokrájané stonky zeleru a hlivu ustricovú. Po premiešaní 2-3 min podusil, vložil „laloky“ kuracej pečene, 4 min porestoval (!!!bez miešania!!!), kuchynskou lopatkou poprevracal, posypal čerstvo mletým čiernym korením a jalovcom (borievkou), po opätovnom 4 min orestovaní premiešal a posypal mletou sladkou paprikou a soľou.
- Než sa pečeň dorestovala, pripravil som „prostú“ ryžu sťa prílohu a spolu s obohatenou kuracou pečeňou za horúca podával. Chutilo a voňalo!