Foto: cokomilka
Nový spôsob prípravy údenej šunky. Ja som použila lacnejšie karé s kosťou, veľmi chudé. treba trpezlivosť a plánovanie :P Odmenou je extrémne chutná veľkonočná šunečka.
na 100 °C
Postup
-
1
Mäso vcelku s kosťou marinujeme 3-4 dni v chlade naložené v tejto marináde: biele víno zmiešané s korením na divinu. Mäso polejeme olejom. Obložíme slaninou. Aspoň dvakrát denne otáčame a polievame marinádou. Držíme pevne zakryté v chlade.
- 2
V sobotu karé vyberieme, obalíme slaninkami, zabalíme do sáčku či papiera a konce zaviažeme niťou. Pečieme v rúre na nízkom stupni. Necháme vychladnúť. Mäso má skvelú chuť od marinády a vlastnej šťavy, ktorú sme nevyvarili do vody, ako býva zvykom na Slovensku. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu