Pečené šampiňóny so špenátom a syrom feta

Autor receptu: palma

Komerčný recept

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistite šampiňóny, odrežte nožičky a dajte hlávky marinovať do ochuteného oleja aspoň na 30 minút. Nožičky nakrájajte na drobno spolu s cibuľou a asi 5 minút restujte na miernom ohni vo veľkej panvici pokiaľ nie je cibuľa priehľadná. Pridajte čerstvý špenát, prikryte panvicu pokrievkou a nechajte dusiť asi 3 minúty. Potom poriadne premiešajte, pridajte soľ, korenie a muškátový oriešok a nechajte vychladnúť. Prebytočnú vodu zo špenátu vylejte.
  2. Hlávky šampiňónov dajte na plech a pečte približne 15 minút dolu hlavou pri teplote 200 °C. Po 15 minútach hlávky obráťte, rovnomerne naplňte vychladnutou špenátovou plnkou a posypte rozdrobeným syrom a pečte ešte ďalších 15 minút