Pečené rebierka z mladého jahniatka s kašou zo sladkých zemiakov s pomarančom a šalviovým maslom (fo
Foto: sjuz
Jemné jahňacie rebierka dokonale ladia s exotickou chuťou kaše zo sladkých zemiakov. Ako zeleninovú prílohu som ešte pridala zapekaný ružičkový kel s prosciutom Zobraziť celý popisJemné jahňacie rebierka dokonale ladia s exotickou chuťou kaše zo sladkých zemiakov. Ako zeleninovú prílohu som ešte pridala zapekaný ružičkový kel s prosciutom a parmezánom.
na 150/180 °C
Postup
-
1
Rebrá som marinovala v osolenom mlieku a v chlade celý deň a noc.
-
2
Rebrá som osolila, posypala rascou, podliala vodou a prikryté dala na horúci vzduch na 150 st. C.
-
3
Rebrá sa piekli pomaly skoro tri hodiny, počas pečenia som kontrolovala, a ak sa voda vyparila, vždy som trochu doliala. Keď už boli mäkké, otvorené som dopiekla pri 180 st. C do zlata.
-
4
Ako prílohu som podávala pyré zo sladkých zemiakov a zapekaný ružičkový kel. Keďže rebierka boli prírodné, bez akýchkoľvek výrazných byliniek a korenín, ľahká nasladlá chuť pyré umožnila vychutnať si túto kombináciu.
nikdy som k receptu nepísala "fotorecept" - vždy sa to tam ocitlo samo:)