Foto: eldina
fantastická balkánska mňamka , lacné , rýchle, je toho veľa a najmä sa "samo" pečie..:)
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
potrebujeme
-
2
do hrnčeka si dať rozpustiť trochu masla,pol kelímku kyslej smotany a trochu olivového oleja..
-
3
papriky umyť,zrezať vrch,vybrať jadrá ...-------zemiaky očistiť,postrúhať/odporúča sa nakrájať na malilinké kocky,ale mne sa nechcelo/,pridať nadrobno pokrájané cibule,dobre okoreniť/čierne korenie/to je dôležité,nešetriť....osoliť/tiež viac,zemiaky soľ "pijú"/, pridať trochu z rozpustenej smotany a a masla...premiešať
-
4
plech,na ktorom sa budú piecť-potrieť olejom,naplniť papriky zmesou a ak vám ostane zmes-dať na plech vedľa paprík/mne neostalo,záhada/...podliať vodou a zvyšnou smotanou s maslom..
-
5
v trúbe piecť na 2OO °C,kým nebudú papriky zhora opečené/dovtedy sa dolná časť "varí v šťave-ked sú opečené, lyžičkami obrátiť papriky..a dať opäť piecť ....čas neviem presne určiť, budete cítiť krásnu ,lákavú vôňu paprík a vidieť,kedy sú opečené..:)) ale asi 1/2 hodinu treba na jednu stranu..
-
6
podávať s kyslou smotanou navrchu a pečivom ...a nejaký šalát k tomu-ja som dnes robila mrkvový/postrúhaná mrkva,cesnak,majonéza,soľ,čierne korenie/.........--dúfam,že si túto balkánsku špecialitku tiež obľúbite, ide sezóna paprík , zemiakov, cibule..:))) tak dobrú chuť,varecháči....
varecha.pravda.sk/recepty/zemiakova-pita-tzv-krompirusafo...