Pečené kurča so širokými rezancami fotorecept

alka72 - fotkaalka72, 4. februára 2015
Pečené kurča so širokými rezancami (fotorecept)
Foto: alka72

Jednoduche a chutne jedlo :)

4
porcie

Suroviny

1 ks
500 g
100 g




Postup

  1. 1

    Kurca upecieme

    Pečené kurča so širokými rezancami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do pekaca vylejeme stavu z peceneho kurcata,dolejeme 500ml vody, pridame maslo a podla chuti sol,vegetu. Nechame zovret

    Pečené kurča so širokými rezancami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridame rezance ,varechou ich popritlacame do vyvaru a pridame tolko vody ,aby rezance trochu trcali

    Pečené kurča so širokými rezancami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pekac dame do vyhriatej rury .Pecieme na 200st priblizne 30min .Pocas pecenia rezance 2-3 krat premiesame

    Pečené kurča so širokými rezancami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pouzivam tieto vajecne siroke rezance-maju ich v Kauflande

    Pečené kurča so širokými rezancami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobru chut

    Pečené kurča so širokými rezancami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

cesminaz
pecene kura s rezancami? Mne k tomu viac pasuje ryza,zemiaky alebo chleba :-) no ale kazdy mame ine chute :-)
lacquer
Načo piecť rezance 30 min v rúre keď sú uvarené za chvíľu?
alka72
@cesminaz je to oblubene jedlo mojho detstva :) tu na balkane bezne zauzivane ,treba vyskusat mozno zachuti :) @lacquer pretoze rezance sa pecu v stave z kurcata ,tak maju vybornu chut :)
hubata
Ešte by som poprosila o informáciu k foto č. 4: to je len tieň z rúry alebo tie tmavšie rezance máš už zo spodu pekáča? Zaujímavé s tými rezancami, asi treba naozaj vyskúšať túto prílohu, lebo môže to byť dobré. Vďaka za receptík @Alka72 , ukladám do KK a vyskúšame.
1x alka72
alka72
@hubata ano ,to je tien z rury,rezance zo spodu nestmavnu . S domacimi rezancami je to este chutnejsie :) Dakujem za komentar a dufam,ze budu chutit :)
julica
Niečo podobné som už robila, ale rezance boli pečené ešte zasurova, mince či mlince či ako sa to v Chorvátsku volá
evanaaa
Mne sa to nezdá zlé, aj ja som už robila mäso so širokými rezancami, síce inak upravené, ale treba vyskúšať, v tej šťave je to dobrý nápad, a mohlo by sa to uplatniť aj na iné pečené mäso ( krkovička, pliecko......).
terinka55
Zaujímavý recept, aj keď som také ešte nejedla. Môže byť fajn.
martakv
Julica@ , tie rezance sa tam podľa mňa dávajú surové a v podstate sa uvaria/upečú v tej mäsovej šťave...alebo sa mýlim? Určite stojí za vyskúšanie.