Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch

evas13 - fotkaevas13, 2. novembra 2009
Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch
Foto: evas13

Tento recept sa nám zapáčil na TV Prima, v jednej kulinárskej relácii, len som ho prilepšila cibuľou a údenou slaninkou. Manžel by ho jedol Zobraziť celý popisTento recept sa nám zapáčil na TV Prima, v jednej kulinárskej relácii, len som ho prilepšila cibuľou a údenou slaninkou. Manžel by ho jedol stále, lebo je taký správny polovičný záhorák a kapustu môže v akejkoľvek forme - v piatok, alebo sviatok.

4
porcie
40 min. minút
príprava
50-60min. minút
na 200-220 °C

Suroviny

1 kg
6-8 ks
4 plátky
4 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Do stredu jenskej misy uložíme kyslú kapustu, ktorú sme trochu pokrájali, aby bola jemnejšia, posypeme oregánom, bazalkou a na plátky nakrájanou cibuľou. Na boky misy uložíme zemiaky, ktoré sú pokrájané na plátky, osolené, okorenené čier. korením, rascou a premiešané. Na toto uložíme dva plátky slaninky.

  2. 2

    Kuracie stehná umyjeme, očistíme a natrieme grilovacím korením. Necháme odstáť v chlade 30 minút. Po uplynutí toho času poukladáme na kapustu a zemiaky pridáme zvyšné dva kusy slaninky, pokvapkáme olejom. Nepodlievame nakoľko všetky suroviny pustia šťavu.

  3. 3

    Prikryté dáme piecť do vyhriatej rúry. 15 min. pred koncom pečenia odkryjeme a dopečeme.

  4. 4

    Na posledy, keď som ju pripravovala, vložila som na dno zapekacej misy jablko a potom na vrch kyslej kapusty. Ďalej som postupovala už klasickým spôsobom. Po upečení mala kapusta a zemiaky veľmi lahodnú chuť. Odporúčam.

Diskusia k receptu

jarco
Chuťovo to síce nie je moje ihrisko, ale oceňujem jednoduchosť prípravy. Naložím všetko do jednej nádoby a dám variť alebo piecť - toto sú veľmi vďačné jedlá pre bežný život.
evas13
Verím Ti, že keď nekonzumuješ mäso, tak pre vegetariana je tozaujímavé bez mäsových príloh. Možno by to bolo dobré aj bez mäsa. Vyskúšame!
merynka21
Taaaaaak tada, toto je moje naj jedlo... Ak dovolíš moja mamča ho robí najlepšie na svete.... a už pomalinky skúšam aj ja... a myslím, že podľa obrázku, tvoje bude podľa chuti hneď za mojou mamčou ... :D Gratulujem výýýborný receptííík
1x cibik
evas13
Ďakujem za pochvalu a dúfam, že sa za chvíľu vyrovnám Tvojej mamče. Toto jedlo pripravujem najviac môjmu manželovi a ja sa už len pripojím.
1x sedmak
evas13
Ja kapuste nedám veľmi zabrať, ale toto veru zjem. Prajem Vám dobrú chuť
lemuriatko
Poznam, poznam, poznam... Perfektný recept. Ked mama povedala,že budeme mať stehná na kys.kapuste povedala som, že to len pokazí. No, mýliť sa je ľudské...super kombinácia, ktorá dokonale zaplní každý žalúdok :-)))
evas13
Ahoj Lemuriatko, keď sme to počuli s manželom na Prima vareške, mňa zaujalo to kuracie stehno a manžela tá kapusta a tak sme neváhali a hneď sme to skusili. Super a tak to už robíme päť rokov. Tešíma, že som týmto receptom viacerých zaujala.
Prajem všetko dobré v Novom roku a veľa, veľa, veľa dobrých a zdravých receptov.
evas13
@ocek určite sa ti to podarí a hlavne bude to chutné. Môže sa nájsť aj nejaká výnimka ktorú toto jedlo neosloví, ale verím, že pre teba to bude vyhovujúce.
languana
na konci pečenia vyberiem stehná a zemiaky a kapustu zmiešam s kyslou smotanou a nechám zapiecť a zemiaky dávam po celom nie len po okrajoch
katrinecka
práve sa pripravuje v rúre...zakaždým robím inak,škoda,že som to čítala neskoro,zemiaky už sa so slaninkou pečú samostatne...ale aj to bude mňam
evas13
Bude to trošku ináč chutiť, ale aj taká to príprave je veľmi dobrá. :) Ďakujem za pekné komenty.
isabel2
Určite veľmi dobré.Robila som podobné,ale len s kyslou kapustou.Ked sa pridajú zemiaky je to iste lepšie.Najbližšie spravím podľa Tvojho receptu.Dakujem.
dandika1
@evas13 19 :decembra :2013 :21:25 recept je urcite chutny vela krat som rozmyslala ,ze urobim kura s kapustou, ale vzdy som od toho ustupila ,ale toto ma presvedcilo ukladam a vyskusam uz sa tesim vdaka za receptik pekny neskory vecer ...
nesi
já som sa k tvojmu receptu dostala až teraz ale kapustu mám veľmi rada tvoj recept je výborný ale skús napríklad zemiaky na celý pekáč a miesto stehien prerastenú krkovičku tiež je tak výborný
evas13
@nesi , s krkovičkou to robievam tiež, je tak isto dobré a zemiačky nám takto viac chutia, keď sa opečú. Ďakujem za milý konent...
naomi
Práve som vybrala z rúry, je to úúúúžasné. Ďakujem za recept. Budem robiť určite častejšie.
sara50
Vyskúšala som. Toto je výborný recept. :-) Naša domáca kapusta je dosť kyslá, tak som ju trošku prepláchla a hodila som ju do hrnca na osmaženú cibuľku a chvíľku orestovala, dochutila drvenou rascou a mletým korením a až potom som ju dala na pekáč a na to pekne rozporcované kuriatko. Keďže ja musím variť vééééľa, zemiačky som upiekla zvlášť na druhom plechu.
evas13
@sara50 pekne si sa vynašla a som rada, že si s receptom spokojná. Nech sa ti stále darí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia