Pečené kuracie stehná na cesnaku s plnenými paradajkami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes som pre mojich blízkych pripravila tento obed...všetkým veľmi chutilo...

40 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv som si pripravila kuracie stehná...poriadne som ich umyla, osušila, na 1 lyžici masti som ich na panvici opiekla do zlata z oboch strán...do druhej panvici som preložila opražené stehná, poliala výpekom, osolila, okorenila, posypala červenou paprikou a podliala 1 dl vody.posypala pokrájaným cesnakom....pod pokrievkou som ich piekla 45min a stále podlievala, pokiaľ sa neupiekli do chrumkava, pred koncom, som ich nechala odokryté . aby sa odparila voda a zostal iba výpek..
  2. pokiaľ sa mäsko pieklo na panvici, pripravila som si prílohu...paradajky som poriadne umyla, utrela do sucha a vydlabala stred...zo spodnej časti som odrezala plátok , aby paradajka rovno stála a neprevrátila sa...z vnútra som ich mierne osolila...
  3. umyla som ryžu a pripravila základ...na kávovej lyžici oleja som opiekla pokrájanú cibuľku,l pridala som umytú ryžu a miešala chvíľu...potom som ju podliala vriacou vodou, osolila, okorenila a nechala dusiť...hotovú ryžu som ihneď pomiešala s hráškom , pridala som pokrájanú petrežlenovú vňať a naplnila do paradajok...dala som uvariť 2 vajcia na tvrdo, tieto som použila na zbobenie taniera..
  4. paradajky som uložila na tanier do medzier som uložila prekrojené vajcia na mesiačiky a ozdobila lístkami petržlenu..veľmi chutná príloha k pečenému mäsu...ale uvvarila som aj zemiaky, poliala ich maslom a posypala petrežlenovou vňaťkou, ak by hostia odmietli plnené paradajky...
  5. a takto som to ponúkla mojim hosťom...podávala som k tomu ešte kápiovú čalamádu...prajem dobrú chuť..