Pečené kuracie mäso
Pečené kuracie mäso (fotorecept)
Autor receptu: cesminaz
Jogurtová marináda s rímskou
rascou dáva mäsu výbornú chuť
:-)
15 minút príprava |
45 minút na 190 °C |
Postup
- Pripravíme si prísady na marinádu. Cibuľu postrúhame. Mäso mám tu 3 veľké stehná a 2 chrbty, to je cca 1 kg mäsa. Tie veľké stehná som pozakrajovala.
Môžte použiť také časti kuracieho mäsa aké chcete.
- Všetky prísady na marinádu zmiešame a naložíme do nej kuracie mäso. Takto necháme v chlade 1-2 h postáť a následne dáme piecť do rúry odokryté na 190 °C na cca 45 minút. To si treba sledovať a kontrolovať.
- Voňavé, pekne upečené mäso s jemnou kôrkou a chutnou šťavou ;-P
Podávame podľa chuti s chlebom, ryžou, so zemiakmi alebo inou prílohou podľa vlastného výberu :-)