Pečené kuracie mäso

Pečené kuracie mäso (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Jogurtová marináda s rímskou rascou dáva mäsu výbornú chuť :-)

15 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si prísady na marinádu. Cibuľu postrúhame. Mäso mám tu 3 veľké stehná a 2 chrbty, to je cca 1 kg mäsa. Tie veľké stehná som pozakrajovala. Môžte použiť také časti kuracieho mäsa aké chcete.
  2. Všetky prísady na marinádu zmiešame a naložíme do nej kuracie mäso. Takto necháme v chlade 1-2 h postáť a následne dáme piecť do rúry odokryté na 190 °C na cca 45 minút. To si treba sledovať a kontrolovať.
  3. Voňavé, pekne upečené mäso s jemnou kôrkou a chutnou šťavou ;-P Podávame podľa chuti s chlebom, ryžou, so zemiakmi alebo inou prílohou podľa vlastného výberu :-)