Pečené kura s karí ryžou
Autor receptu: sorinka33
Kuracie mäso je vždy dobré, a v podstate jeho príprava nie je náročná a netrvá to dlho.
Jedlo mám radšej pestré, farebnejšie, preto som zvolila ryžu s príchuťou kari :)
2 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Stehná umyjeme, nakoreníme, na olejom omastený plech rozložíme spolu s kukuričkami, môžeme pridať aj kúsky jabĺk. Polejeme všetko sójovou a worcesterskou omáčkou.
Pečieme na 200°C asi 20-25min.
- Kým sa kura pečie, urobíme ryžu.
Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak roztlačíme, dáme opiecť na olej. Pridáme ryžu, popražíme, okoreníme kari, premiešame. Zalejeme asi 1 a pol hrnčekom vody, resp. 1 a pol násobkom množstva ryže. Stiahneme plameň na najslabší, necháme vodu vydusiť. Keď prestane bublať, vypneme plameň, už sa to dorobí samo.
- Množstvá a ingrediencie môžeme podľa potreby zmeniť.
Dobrú chuť :)