Foto: matahari1974
Vyborný a hlavne rýchli obed .
10 minút
príprava
príprava
70 minút
na 230 °C
na 230 °C
Postup
-
1
Kura umyjeme a naporcujeme ( môže sa piecť aj v celku ale trvá to dlhšie ). Každý kúsok nasolíme, potrieme červenou paprikou. Zľahka vyžmýkanú kyslú kapustu rozložíme na plech alebo do jenskeho pekáča a jednotlivé kuracie kúsky porozkladáme na kapustu. Zakryjeme alobalom a dusíme v trúbe pri teplote 230 °C asi 35 - 40 minút. Potom vrch odokryjeme, mäso i kapustu polejeme pivom (asi 2 dcl), teplotu znížime na 210 °C a odokryté dopečieme (asi 25 – 30 minút).Počas dopekania prilievame postupne zvyšok piva a kurča polievame pivovým výpekom.
- 2
Podávame s pyré. Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Treba vyskušať a pyre je to fakt dobre.