Pečené králičie stehno na grécky spôsob fotorecept
Foto: adelka992
Dobrý spôsob ako mäsko z domáceho králika bude šťavnaté :)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Stehná z králika umyjeme, odblaníme, z každej strany osolíme a okoreníme, prešpikujeme cesnakom
- 2
Cibuľu si nakrájame na plátky, paradajky na na štvrťky, zeler a mrkvu na hranolčeky cesnak na plátky
- 3
Na rozpálenom oleji mäso zatiahneme do zlatista vyberieme ho (v tej istej panvici robíme aj zeleninu), pridáme nakrájanú zeleninu, kt. si okoreníme a osolime - pečieme cca 5 - 8 minút.
- 4
Zeleninku dáme do jánskeho skla, mäso položíme naň, na mäsko preložíme natenko nakrájanú slaninku, podlejeme cca 2 dcl vody a pečieme cca 1h ku koncu mäsko odokryjeme, až sa spravi kôrka na mäse a môžeme podávať so zemiakovou kašou :)
- 5
Upečené.
- 2
Vyskúšajte je to vynikajúce :) nech sa podarí
Áno sú preto také veľké lebo sú poctivo doma vychované :)
lenže potom je to králik, nie zajac, zajac je divina, zajac má tmavé mäsko, pre zajaca nestačí 1 hodina na prípravu.
Tak v tomto nemáš absolútne pravdu ten zajac má 6 mesiacov keď sa zabíja je to mladé mäsko a hodina mu bohate stačí keďže mäso sa od kosti uplne rozpadáva a robim to takto stále :)
Presne tak máš pravdu
králikovi iste 1 hodina bohate stačí, nestačí zajacovi, ktorý má tuhé červené mäsko , zajac je divina.
pýtala som sa Ťa či je to skutočne zajac? odpovedala si, že áno.
nehnevaj sa, ale nie je to zajac, ty máš králika a mala by si opraviť názov z
Pečené zajačie stehno na Pečené králičie stehno, potom je Tvoj receptík v poriadku, podotýkam ešte raz, že sa mi páči, uložila som si ho a dala maximálny počet hviezdičiek :-)
Veronika u nás sa králikom ( odborne) hovorí aj tak zajac proste je to úplne jedno keď je známe, že mäso z kusa je z domáceho chovu :)
varecha.pravda.sk/diskusie/kralik-ci-zajac-/2148-forum.ht...
prajem Ti veľa takých skutočne krásnych receptov, ako je tento, prajem Ti všetko dobré, veľmi srdečne Ťa pozdravujem :-)
bez zveličovania, si veľmi šikovná kucháročka :-)
joj ďakujem ste zlatá :)
My sme tiež chovatelia od hús, sliepok, kačíc, býkov až po králiky a o divine ani nehovorím keďže manžel aj svokor sú poľovníci.Som rada,že sa recept pači a aj Vám prajem krásny deň :)
To ma teší, dúfam že chutilo vyzerá to mňamózne :)