Foto: lucylee
Tento recept robí celá naša rodinka, na obed, na večeru a je veľmi jednoduchý a veľmi chutný. Mám ho od mojich rodičov, ktorí ho Zobraziť celý popisTento recept robí celá naša rodinka, na obed, na večeru a je veľmi jednoduchý a veľmi chutný. Mám ho od mojich rodičov, ktorí ho videli v TV, ale už sa nepamätajú, kde a kto ho robil :-) Myslím, že si ho aj upravili na svoj spôsob a pridali nejaké ingrediencie. Keďže súťažíme o knihu štíhla potvora, rozhodla som sa sem pridať niečo ľahké, diétne a hlavne také, čo by pošteklilo Vaše chuťové poháriky, tak dúfam, že vyskúšate a bude Vám chutiť
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na väčší plech dáme papier na pečenie.
-
2
Cukety si umyjeme, odkrojíme konce a pokrájame ich na kolieska hrubé asi 1-1, 5 cm.
-
3
Pokrájame si feta syr na malé kocky.
-
4
Cukety poukladáme vedľa seba na plech a na cukety kladieme feta syr.
-
5
Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov asi na 45 minút, kým nám cukety krásne nezhnednú. Medzitým si pokrájame strúčiky cesnaku na tenké kolieska a dáme pražiť na olivový olej aj s petržlenovou vňaťou.
-
6
Upečené cukety servírujeme na tanier, aj s cesnakom s petržlenovou vňaťou a podávame s celozrnnou alebo bielou bagetou alebo čerstvým chlebom, ktorý môžeme namáčat do olivového oleja, kde sme pražili cesnak s vňaťou. Výborné sú aj samé bez prílohy. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu