Pečené cukety s feta syrom fotorecept

lucylee - bez fotkylucylee, 1. júna 2010
Pečené cukety s feta syrom (fotorecept)
Foto: lucylee

Tento recept robí celá naša rodinka, na obed, na večeru a je veľmi jednoduchý a veľmi chutný. Mám ho od mojich rodičov, ktorí ho Zobraziť celý popisTento recept robí celá naša rodinka, na obed, na večeru a je veľmi jednoduchý a veľmi chutný. Mám ho od mojich rodičov, ktorí ho videli v TV, ale už sa nepamätajú, kde a kto ho robil :-) Myslím, že si ho aj upravili na svoj spôsob a pridali nejaké ingrediencie. Keďže súťažíme o knihu štíhla potvora, rozhodla som sa sem pridať niečo ľahké, diétne a hlavne také, čo by pošteklilo Vaše chuťové poháriky, tak dúfam, že vyskúšate a bude Vám chutiť

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
200 g
15 ks




Postup

  1. 1

    Na väčší plech dáme papier na pečenie.

    Pečené cukety s feta syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cukety si umyjeme, odkrojíme konce a pokrájame ich na kolieska hrubé asi 1-1, 5 cm.

    Pečené cukety s feta syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokrájame si feta syr na malé kocky.

    Pečené cukety s feta syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cukety poukladáme vedľa seba na plech a na cukety kladieme feta syr.

    Pečené cukety s feta syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov asi na 45 minút, kým nám cukety krásne nezhnednú. Medzitým si pokrájame strúčiky cesnaku na tenké kolieska a dáme pražiť na olivový olej aj s petržlenovou vňaťou.

    Pečené cukety s feta syrom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečené cukety servírujeme na tanier, aj s cesnakom s petržlenovou vňaťou a podávame s celozrnnou alebo bielou bagetou alebo čerstvým chlebom, ktorý môžeme namáčat do olivového oleja, kde sme pražili cesnak s vňaťou. Výborné sú aj samé bez prílohy. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

monzet
Toto musí byť prudko jedlééé!!No mňam,určite zaradím do jedálnička.Vďaka.
lucylee
Vyzerá to úplne obyčajne, ale je to fakt výborné, potom daj vedieť, ako chutilo :-)
invent
toto som ani necit6al a rovno som si to pridal len podla fotky. Vdaka.
lucylee
vodnicka, presne si to vystihla, je to taká ľahká a príjemná chuťovka na večer :-)
megginr
my takto zapekame kolieska baklazanu :) baklazan - na to paradajka - cibulka - feta a posypat napr. bazalkou a dat zapiect, k tomu toast a mnam ;)
jerica
niekedy mám problém čo s cuketou, a tu je super ponuka , ďaľšia inšpirácia na spracovanie cukety, jednoduché , ľahké.
petertir1
ak chces aby to bolo dietne, vysadil by som to pecivo, resp. aspon by som ho nahradil celozrnnym
marianne69
ešte raz ti ho pochválim,pre mňa geniálny recept urobený včera na neskorú večeru a určite bude patriť medzi obľúbené v chlieviku stálice...



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia