Pečené bravčové pliecko na iný spôsob s jablkovou kašou a zemiakovými pampúšikmi (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Pripravila som bravčové pliecko iným spôsobom ako bežne robím, pokrájala som ho na
rezne, potrela jogurtom, posypala syrom a cibuľou, podávala som ako prílohu jablkovú
kašu a zemiakové pampúšiky pečené v rúre, u nás doma táto kombinácia veľmi
zabodovala a chutila, možno sa môj recept niekomu zapáči a ked nie, nič sa nedeje,
spokojne si vyberie iný recept od iného autora, tým, čo si ho vyberú, prajem skvelý
chuťový zážitok :-)
2 porcie |
10 minút príprava |
60 minút na 220 °C |
Postup
- Bravčové pliecko som umyla, osušila, pokrájala na rezne, okraje som po obvode narezala, naklepala a osolila som ich,...
- ...pripravené rezne som položila do pekáčika vyliateho rozpustenou bravčovou masťou, rezne som okorenila čerstvo mletým čiernym korením a posypala celou rascou,...
- ...ptrela domácim hustým neochuteným jogurtom,...
- ...posypala strúhaným syrom,...
- ...na syer som dala pokrájané kolieska cibule, prikryla som pekáč alobalom,...
- ...piekla som 30 minút prikryté v rúre vyhriatej na 220 stupňov C,...
- ...dopiekla už odokryté bez alobalu ešte 10 minút do chrumkava a peknej zlato - hnedej farby.
- Podávala som horúce so zemiakovými pampúšikmi pečenými v rúre a jablkovou kašou.
- Mäsko má chutnú chrumkavú syrovo - cibuľovú krustu, pod ním je zjemnené jogurtom a vo vnútri šťavnaté a mäkkučké, priam sa rozplýva na jazyku, výbornou prílohou sú tieto zemiakové pampúšiky z rúry, zvolila som iný spôsob prípravy pečeného pliecka vo forme rezňov a vychádzala som z kombinácie mäso - jogurt - syr - cibuľa a jablková kaša , suroviny, ktoré k sebe výborne idú, doma veľmi chutilo, s výsledkom som naozaj veľmi spokojná.
Na obrázku vidno do chrumkava upečené zemiakové pampúšiky peknej zlato - hnedej farby, ktoré sú vo vnútri krásne šťavnaté, sú ľahučké a nadýchané, veľmi sa hodili k tomuto jedlo miesto tradične pripravených zemiakov.
Príprava celého jedla je pomerne jednoduchá,nenáročná. výsledok veľmi chutný.