Foto: Pravda - Ivan Majerský
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre 4 osoby)
10 minút
príprava
príprava
40 + 60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Kolená si dôkladne očistíme (prípadne opálime chlpy) a umyjeme.
- 2
Kolená najprv uvaríme asi 40 minút v osolenej vode s korením.
- 3
Predvarené kolená dáme na plech s nakrájanou cibuľou a nasekaným cesnakom a trochou vývaru. Zaprášime paprikou, zalejeme pivom a pečieme pri teplote 180 °C asi hodinu. Pri pečení stále podlievame výpekom. Hotové kolená musia mať chrumkavú kôrku a krásne mäkké mäso.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu