Pečené bravčové karé
Autor receptu: catthy6093
Inšpiroval ma seriál "S talianom v kuchyni", ktorý pripravoval bravčovú panenku. Niečo som odobrala, niečo pridala a môj prvý kulinársky pokus s bravčovým vyšiel vynikajúco.
6 porcií |
15 minút príprava |
80 minút na 150/200 °C |
Postup
- Mäso umyjeme, na vrchu narežeme (spravíme mriežku, zárezy cca 0,5 cm). Do zárezov poriadne votrieme rozmarín (čerstvý na drobno pokrájaný, ja som dala sušený) spolu so soľou a olivovým olejom (poprípade klasickým slnečnicovým). Mäso ešte prešpikujeme cesnakom (celé strúčiky vopchať do mäsa) a ešte raz z vrchu posolíme. Na vrch mäsa dáme plátky oravskej slaniny.
- Podlejeme ešte olejom a dáme piecť do rozohriatej rúry pri teplote 150 stupnov na 50 minút.
- Mäso vyberieme z trúby, pridáme posolené zemiaky pokrájané na štvrťky. Vrátime do trúby a pečieme ďalších 30 minút pri teplote 200 stupňov.
Tá chuť slaniny, mäsa a rozmarínu je niečo neopísateľné. Mäsko je mäkkučké, som s výsledkom naozaj spokojná :)))
- K mäsku som ešte spravila miešaný šalát, aby to nebolo také suché (paradajky, paprika, cibuľa a zaliať sladkokyslým nálevom)
Prajem dobrú chuť.