Pečené bravčové karé

Autor receptu: catthy6093

Inšpiroval ma seriál "S talianom v kuchyni", ktorý pripravoval bravčovú panenku. Niečo som odobrala, niečo pridala a môj prvý kulinársky pokus s bravčovým vyšiel vynikajúco.

6
porcií
15 minút
príprava
80 minút
na 150/200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme, na vrchu narežeme (spravíme mriežku, zárezy cca 0,5 cm). Do zárezov poriadne votrieme rozmarín (čerstvý na drobno pokrájaný, ja som dala sušený) spolu so soľou a olivovým olejom (poprípade klasickým slnečnicovým). Mäso ešte prešpikujeme cesnakom (celé strúčiky vopchať do mäsa) a ešte raz z vrchu posolíme. Na vrch mäsa dáme plátky oravskej slaniny.
  2. Podlejeme ešte olejom a dáme piecť do rozohriatej rúry pri teplote 150 stupnov na 50 minút.
  3. Mäso vyberieme z trúby, pridáme posolené zemiaky pokrájané na štvrťky. Vrátime do trúby a pečieme ďalších 30 minút pri teplote 200 stupňov. Tá chuť slaniny, mäsa a rozmarínu je niečo neopísateľné. Mäsko je mäkkučké, som s výsledkom naozaj spokojná :)))
  4. K mäsku som ešte spravila miešaný šalát, aby to nebolo také suché (paradajky, paprika, cibuľa a zaliať sladkokyslým nálevom) Prajem dobrú chuť.