Makrela

Pečenáče z makrely

Autor receptu: redakcia

40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr pripravíme nálev, zmiešame, necháme zovrieť, stíšime a necháme variť 15 minút.
  2. Z makrely vyrežeme filety a zbavíme ich kože. Obalíme ich v trojobale. Vysmažíme a necháme osušiť na papierovom obrúsku. Navrstvíme do pohárov a zalejeme teplým nálevom.
  3. Je veľmi dôležité, aby sme makrely nechali odstáť v pohároch aspoň štyri dni. Až vtedy nálev poriadne prejde celou rybou. Ryba tak bude poriadne ochutená a omnoho krehkejšia. Pečenáče vydržia dva týždne, možno aj viac.
  4. Tip: Môžeme kombinovať s marinovanou cibuľou a čerstvým chlebom potretým maslom alebo kajmakom – hustou smotanou.