Makrela
Pečenáče z makrely
Autor receptu: redakcia
40 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Najskôr pripravíme nálev, zmiešame,
necháme zovrieť, stíšime a necháme
variť 15 minút.
- Z makrely vyrežeme filety a zbavíme
ich kože. Obalíme ich v trojobale.
Vysmažíme a necháme osušiť na papierovom
obrúsku. Navrstvíme do pohárov
a zalejeme teplým nálevom.
- Je veľmi dôležité, aby sme makrely
nechali odstáť v pohároch aspoň štyri
dni. Až vtedy nálev poriadne prejde
celou rybou. Ryba tak bude poriadne
ochutená a omnoho krehkejšia. Pečenáče
vydržia dva týždne, možno aj
viac.
- Tip: Môžeme kombinovať s marinovanou
cibuľou a čerstvým chlebom
potretým maslom alebo kajmakom –
hustou smotanou.
|