Pečená zelenina
Autor receptu: adriale
Neviem, možno táto kombinácia tu ešte nie je...V každom prípade dobré a zdravé jedlo.A olúpať si
tie pečené cesnačiky- to je mňam!:-)
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Upečieme v alobale cviklu spolu s neolúpanými strúčkami cesnaku a pokvapkanú olivovým olejom.
- Zvlášť na plechu upečieme batát pokrájaný na hranolčeky,ktoré sme osolili a poliali olivovým olejom zmiešaným s roztlačeným cesnakom.K batátu pridáme aj nahrubo nakrájanú cibuľku.
- Asi po 45 minútach pečenia cviklu ošúpeme,nakrájame na hranolčeky,premiešame s upečenými strúčkami cesnaku,osolíme a pokvapkáme balzamikovým octom. Pridáme nakrájané šampiňóny.Dopečieme domäkka.
- Cviklu zmiešame s batátmi a zdravo obedujeme alebo večeriame.
Môžeme použiť aj ako šalát k mäsu.