Pečená zelenina

Autor receptu: adriale

Neviem, možno táto kombinácia tu ešte nie je...V každom prípade dobré a zdravé jedlo.A olúpať si tie pečené cesnačiky- to je mňam!:-)

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Upečieme v alobale cviklu spolu s neolúpanými strúčkami cesnaku a pokvapkanú olivovým olejom.
  2. Zvlášť na plechu upečieme batát pokrájaný na hranolčeky,ktoré sme osolili a poliali olivovým olejom zmiešaným s roztlačeným cesnakom.K batátu pridáme aj nahrubo nakrájanú cibuľku.
  3. Asi po 45 minútach pečenia cviklu ošúpeme,nakrájame na hranolčeky,premiešame s upečenými strúčkami cesnaku,osolíme a pokvapkáme balzamikovým octom. Pridáme nakrájané šampiňóny.Dopečieme domäkka.
  4. Cviklu zmiešame s batátmi a zdravo obedujeme alebo večeriame. Môžeme použiť aj ako šalát k mäsu.