Bataty - sladké zemiaky


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú bataty - sladké zemiaky:

Pikantná polievka zo svetlých batátov s hubami (fotorecept) Pikantná polievka zo svetlých batátov s hubami (fotorecept) Vaše

Pripravila som pikantnú ostrú polievku zo svetlých batátov, zázvoru, cesnaku a chilli s hubami, ide o sladké zemiaky, ktoré sú veľmi chutnou a zdravou zeleninou, použila som svetlý druh, polievka zasýti a zahreje, navyše je rýchlo hotová.

Pečená zeleninka - príloha Pečená zeleninka - príloha Vaše

Veľmi jednoduchý recept. Robievam jeho variácie, podľa dostupnej zeleninky a byliniek. Smelo do toho, treba si vybrať, kto má čo rád. Toto prevedenie má sladšiu chuť a predsa málo kalórií. Cez víkend mi kamarát Patrick doniesol čerstvú špargľu. Samotnú ju veľmi nemusím, tak som ju sem schovala :) Výborné k pečenému mäsku, alebo aj samotné. Vždy takúto zapekanú zeleninu dochutim čímkoľvek, čo mám. Už som raz dala aj korenie na divinu, je tam výraznejší rozmarín, no a čo :)

Pečené kura na bylinkovom masle s cesnakom (fotorecept) Pečené kura na bylinkovom masle s cesnakom (fotorecept) Vaše

Táto kombinácia byliniek na kurčati má u mňa dnes premieru.

Batátový koláč (fotorecept) Batátový koláč (fotorecept) Vaše

Milujem batáty, či pečené alebo ako obmenu klasicej zemiakovej kaše. Kedže sú to predsa len sladké zemiaky, ako im na Slovensku nadávame, prečo to neskúsiť na sladko.

Zeleninové tofu so zemiakmi batáty Zeleninové tofu so zemiakmi batáty Vaše

Batáty - keďže batáty sa pečú trošku dlhšie, pripravíme si ich ako prvé. Zemiaky klasicky ošúpeme a nakrájame na kocky, vložíme do plechu a poriadne ich pokvapkáme olivovým olejom a dochutíme soľou a čiernym korením. Do zemiakov neodporúčam dávať žiadne iné koreniny! Takto si zachovajú svoju špecifickú chuť. Pripravené zemiaky dáme piecť na 170°C - 30 min. Každých 10 min. treba zemiaky premiešať aby sa rovnomerne opiekli.

Cuketová mňamka s batátmi (fotorecept) Cuketová mňamka s batátmi (fotorecept) Vaše

Rada sa inšpirujem receptmi z varechy. Tak som sa rozdodla aj ja niečo pridať na inšpiráciu...Väčšinou varím pre dve osoby a varím od oka..Každý nech si prispôsobí recept podľa seba..:)

Pečená zelenina Pečená zelenina Vaše

Neviem, možno táto kombinácia tu ešte nie je...V každom prípade dobré a zdravé jedlo.A olúpať si tie pečené cesnačiky- to je mňam!:-)

Jelenie ragú na šampiňónoch Jelenie ragú na šampiňónoch Vaše

Jelenie mäso nakrájame na tenké plátky a zprudka opražíme na kokosovom oleji, pridáme na pásiky nakrájanú zelenú papriku. Prikrijeme a necháme dusiť cca 15 minút.

Batátové hranolky se šalvějí Batátové hranolky se šalvějí Vaše

Výrazně dobrá chuťovka

Jednoduché chutné pečené batáty s uhorkovým šalátom (fotorecept) Jednoduché chutné pečené batáty s uhorkovým šalátom (fotorecept) Vaše

Tak toto je náš osvedčený spôsob, ako spraviť z batátov plnohodnotné jedlo, a nie iba prílohu. Jednoduchý, rýchly, ale najmä pomerne lacný zdravý a chutný receptík :)

Bataty buchtičky Bataty buchtičky Vaše

Bataty dame upiect do rury. Po upeceni nechame vychladnut. Zo zemiakov, mlieka a cukru urobime kasicku. Pridame postupne muku zmiesanu so skoricou, muskatovym orieskom a kvasnicami. Vypracujeme cesto. Nechame kysnut asi 50min. Po vykysnuti rozdelime na 10 casti a vyformujeme male bochnicky. Nechame este podkysnut kym sa objem zdvojnasobi. Pred pecenim potrieme mlieckom. Pecieme na 220 stupnoch asi 20 min. Treba kontrolovat.

Pečené batáty s hokaidom Pečené batáty s hokaidom Vaše

Rýchle a chutné jedlo alebo príloha. Títo dvaja oranžoví sa výborne dopĺňajú :O)



Aktuálne súťaže

Rebríček TOP 15 nápadov mesiaca november 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci november.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca november 2014
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci november.

SÚŤAŽ: Pravý punč zahreje po tele i na duši + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Chladné sychravé počasie nemusí určovať atmosféru zimných dní. Moc nahradiť nedostatok slnka má napríklad láska, ale aj originálne teplé drinky.

SÚŤAŽ: Vianočné pohostenie s výrobkami Mecom + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Máme tu december a s ním sviatky Vianoc. Práve na toto obdobie je ako stvorená vianočná šunka spolu s originálnym receptom, ktorú pre Vás pripravil Mecom. Stačí zapojiť sa do súťaže!


Denný súhrn receptov Novinka!

« November
December 2014
1234567
891011121314
15161718 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist