Pečená tekvica so zemiakmi, dip z avokáda a vôňa verbeny fotorecept
Foto: mitzy
Ľahké letné jedlo plné chuti a vône.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 ks kríčková |
|
4-6 ks |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
100 g |
|
hrsť |
|
akurát |
|
|
|
|
|
2 stonky (železník) |
|
3 listy |
|
štipka |
|
štipka |
|
Dip: | |
1 ks |
|
2 PL (za studena lisovaný) |
|
1 PL |
|
1 strúčik |
|
1 poriadna hrsť |
|
pár lístkov (železník) |
|
1-2 lístky |
|
štipka sušený |
|
štipka |
|
štipka |
|
pár kvapiek |
|
Postup
-
1
Lieskové oriešky namočíme do misky s vodou. Zapneme rúru na 200 stupňov. Tekvicu a zemiaky umyjeme a očistíme, pokrájame na drobnejšie kocky, alebo na tenšie mesiačiky. Plech vytrieme maslom a tekvicu so zemiakmi naň poukladáme. Pomedzi ne poukladáme očistenú cibuľu pokrájanú na mesiačiky a pokrájaný cesnak. Lieskovce vyberieme z vody, nasekáme a poukladáme na zeleninu. Zalejeme olejom, posolíme, okoreníme, pridáme posekané bylinky a semienka. Navrch poukladáme syr nastrúhaný na bočnej strane strúhadla. Plech zakryjeme papierom na pečenie a vložíme do rozohriatej rúry. (Pol hodinu som piekla s papierom, potom som ho odstránila a dopiekla 20-30 minút s tým, že som zeleninu na plechu premiešala vareškou.)
-
2
Kým sa v rúre tekvica so zemiakmi pečie, pripravíme dip: avokádo umyjeme, olúpeme, pokrájame a vložíme do nádoby na mixovanie. Pridáme za hrsť namočených lieskových orechov z misky, všetky ostatné ingrediencie a zmixujeme.
-
3
Upečená zelenina je mäkkučká a má na vrchu chrumkavú chrastičku zo syru.
-
4
Svieže, ľahké a časovo nenáročné letné jedlo je hotové.
-
5
Dobrú chuť! :)
Diskusia k receptu