Pečená tekvica
Pečená tekvica s camembertom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup- Lístky tymianu otrháme, strúčik cesnaku pretlačíme, zmiešame s najemno nasekanou čili papričkou a olivovým olejom.
- Tekvice umyjeme, pozdĺžne prekrojíme
na polovice a vydlabeme jadierka. Potrieme trochou pripraveného ochuteného oleja, osolíme a okoreníme čerstvo zomletým
čiernym korením. Polovice tekvíc uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie rezom nadol. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi
15 minút.
- Tekvice vyberieme z rúry a otočíme
hore reznou plochou. Do každej priehlbiny tekvice vložíme jeden camembert,
pokvapkáme trochou ochuteného oleja,
posypeme tekvicovými semienkami a pečieme vo vyhriatej rúre asi
15 minút, syr by mal byť tekutý. Potom
ihneď podávame.
|