Pečená ryba
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Autor receptu: podravka
Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so
šalátom z bielej fazule a špenátu a vychutnajte si toto
stredomorské jedlo.
4 porcie |
25 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Rybu umyjeme a osušíme papierovými utierkami. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie a položíme naň filety z ryby (kožou nadol). Filety potrieme olivovým olejom a posypeme lyžicou vegety. Paradajky umyjeme a odstránime z nich semienka, opláchneme kapary a olivy, ktoré tiež odkôstkujeme.
- Paradajky, kapary a olivy nasekáme najemno, alebo ich jednoducho rozmixujeme v mixéri. Zmes rovnomerne natrieme na filety. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C po dobu 15 minút.
- Kým sa ryba pečie, pripravíme šalát. Z umytého špenátu odkrojíme stonky a najemno ho nasekáme. Pridáme opláchnutú fazuľu, olivový olej, ocot balsamico a podľa chuti osolíme a okoreníme.
- Zľahka premiešame a podávame s pečenou rybou.
- Malé tajomstvo: Pokiaľ neobľubujete surový špenát, povarte ho pol minúty, sceďte a následne ho pridajte k fazuli.