Foto: celero
Recept podľa J. Olivera. K tomuto jedlu sme pili ružové víno. Bolo to výborné...
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Prepeličky potrieť olejom, osoliť, okoreniť a vypchať vetvičkami tymiánu, strúčikmi cesnaku a pásikom citrónovej kôry.
- 2
Poukladať pásik citrónovej kôry okolo prepeličích pŕs, prekryť šalviovými listami a nakoniec zakryť plátkom pancetty (sušený bravčový bok), môže sa použiť aj obyčajná slaninka. Toto zaistiť na každej prepeličke kúskom šnúrky.
- 3
Vložiť do pekáča, pridať ostatné strúčiky cesnaku, polovice citróna, plátky pancetty a bylinky, podlejte vodou alebo vínom a pečte približne 45 minút.
- 4
Na ďalší pekáč poukladať očistenú a na štvrtiny pokrájanú mrkvu a očistený a na štvrtiny pokrájaný pór. Pokvapkať olejom, osoliť, podliať vínom alebo vodou, prikryť alobalom a piecť v rozohriatej rúre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Len malá poznámka, nebolo by od veci pridať do receptu aj praktické info, napríklad kde sa dajú zohnať prepeličky, alebo vysvetliť, čo je to pancetta (ja s tým nemám problém, ale iní môžu mať :-)