Pečená plnená paprika v paradajkovej omáčke fotorecept
Foto: rennatte
Plnenú papriku robievam varenú no dnes som skúsila pečenú, je to síce časovo náročnejšie, ale chuť mäska je výraznejšia,,,taká fašírková, dizajn papriky je Zobraziť celý popisPlnenú papriku robievam varenú no dnes som skúsila pečenú, je to síce časovo náročnejšie, ale chuť mäska je výraznejšia,,,taká fašírková, dizajn papriky je troška pokrčený, napriek tomu má chrumkavú a lahodnú chuť, lepšie je použiť "mäsovejší" druh papriky, nie klasickú zeleninovú.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Varené (ako správna gazdinka použijem varené mäsko, ktoré mám v mrazničke z nedeľnej polievky alebo zostatky z pečeného kuriatka alebo mäsa), surové mäso, cibuľu, cesnak pomelieme pridáme vajíčko, soľ a korenie a spracujeme fašírkovú hmotu, papriky očistíme, umyjeme (jednu tenkú si odložíme) ostatné naplníme mletým mäskom, zo zostatku mäsa vytvarujeme guľky, dáme na pekáč, podlejeme troškou vody, prikryjeme a dáme piecť
-
2
po pol hodine pečenia otočím a dopekáme odokryté ďalšiu pol hodinu
-
3
upečené papriky a guľky preložíme na menší plech a výpek zalejeme vodou, prelejeme do hrnca v ktorom budeme robiť omáčku
-
4
do výpeky prilejeme pasírované paradajky (ja som použila z výherného balíčka od Podravky) a potrebné množstvo vody na omáčku
-
5
ochutíme cukrom, soľou, prípadne aj korením či hovädzím bujónom, pridáme na kolieska nakrájanú odloženú papriku a necháme zovrieť, zahustíme obvyklým spôsobom, ja zahusťujem múkou rozhabarkovanou vo vode a pred odstavením zjemníme smotanou
-
6
podávame s knedľou alebo varenými zemiakmi.
ak mam varenu ryzu napr. z predosleho dna alebo v mraznicke tak dam ale len kvoli paprike nevarim ryzu
@izabella929 , dakujem
@violetacamorova , papriku uz netreba varit
Ináč to vyzerá pekne, je to tvoj recept tak varíš ako tvojej rodine chutí a to je hlavné.
aj ked my ho doma robíme inak podľa starých moravských receptov, vyskušala som aj túto variantu tak som zvedavá no bez cibule a klinčekov v omačke a zemiakovej knedle to nepôjde... inak to by nebolo totiž to ono.... :DD