Pečená plnená paprika v paradajkovej omáčke fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 28. júla 2012
Pečená plnená paprika v paradajkovej omáčke (fotorecept)
Foto: rennatte

Plnenú papriku robievam varenú no dnes som skúsila pečenú, je to síce časovo náročnejšie, ale chuť mäska je výraznejšia,,,taká fašírková, dizajn papriky je Zobraziť celý popisPlnenú papriku robievam varenú no dnes som skúsila pečenú, je to síce časovo náročnejšie, ale chuť mäska je výraznejšia,,,taká fašírková, dizajn papriky je troška pokrčený, napriek tomu má chrumkavú a lahodnú chuť, lepšie je použiť "mäsovejší" druh papriky, nie klasickú zeleninovú.

7
porcií
120 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

8 ks
plnka:
200  na pomletie mleté
150
1
5
1
omáčka:
500
100




Postup

  1. 1

    Varené (ako správna gazdinka použijem varené mäsko, ktoré mám v mrazničke z nedeľnej polievky alebo zostatky z pečeného kuriatka alebo mäsa), surové mäso, cibuľu, cesnak pomelieme pridáme vajíčko, soľ a korenie a spracujeme fašírkovú hmotu, papriky očistíme, umyjeme (jednu tenkú si odložíme) ostatné naplníme mletým mäskom, zo zostatku mäsa vytvarujeme guľky, dáme na pekáč, podlejeme troškou vody, prikryjeme a dáme piecť

    Pečená plnená paprika v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    po pol hodine pečenia otočím a dopekáme odokryté ďalšiu pol hodinu

    Pečená plnená paprika v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    upečené papriky a guľky preložíme na menší plech a výpek zalejeme vodou, prelejeme do hrnca v ktorom budeme robiť omáčku

    Pečená plnená paprika v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    do výpeky prilejeme pasírované paradajky (ja som použila z výherného balíčka od Podravky) a potrebné množstvo vody na omáčku

    Pečená plnená paprika v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ochutíme cukrom, soľou, prípadne aj korením či hovädzím bujónom, pridáme na kolieska nakrájanú odloženú papriku a necháme zovrieť, zahustíme obvyklým spôsobom, ja zahusťujem múkou rozhabarkovanou vo vode a pred odstavením zjemníme smotanou

    Pečená plnená paprika v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    podávame s knedľou alebo varenými zemiakmi.

    Pečená plnená paprika v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

zdezda
:-) toto je perfektny rcp, prave v pondelok mam v plane tuto dobrotu robit, aj ja to takto prvykrat vyskusam, dakujem aj za podrobny fotopostup
zdezda
...jejda, az teraz som si vsimla, ze si do zmesi nedala ryzu, ak tam dam ryzu, tiez to mozem takto zapekat ?
violetacamorova
Pecenu papriku som robila, lebo mi to odporucila kolegyna a velmi nam chutila ale vobec ma nenapadlo ju este povarit v omacke, alebo si ju uz potom nevarila, tvoj recept je velmi dobry.
kikili
raz som si dala papriku vedla kurčaťa, bola ako kedysi olejová paprika , čo mama zavárala.. Zostanem asi pri klasickej plnenej paprike,predvarenou ryžou a pekne presiakne tu paradajkovú vôňu a chuť.
astheart
To je přesně tak, jak to dělávala moje maminka a teď já. V troubě a bez rýže v náplni! :) Výborné jídlo!
bozulka
S ryžou alebo bez ryže,na tom vôbec nezáleží,ale mne osobne v omáčke chýba cibuľka,bobkový list,gulička nového korenia aj čierne korenie a do mäsa na plnenú papriku nedávam cesnak.
Ináč to vyzerá pekne, je to tvoj recept tak varíš ako tvojej rodine chutí a to je hlavné.
abend
súhlasím s kikili aj s bozulkou. Preds tá paradajková omáčka získa tú super chuť práve z toho, že sa v nej varí tá plnená paprika. Ale každému ako vyhovuje. Ja tiež zostanem pri osvedčenej klasike. Minulý týždeň som ju robila dokonca z diviaka + bravčový bôčik ( pomer 50/50) a bola fantastická.
johyka
ja ju takto pripravujem xx rokov - akurát ju pečiem v "zapekacej" nádobe s vrchnákom a ten úžasný výpek vlejem do omáčky - je to také - no - gustióznejšie - aspoň pre nás - vidím čo naberám :-)
2010
Ked mame hrubostennu tak vzdy pecieme :) a podobne ako @johyka nech vsetko prejde chutami .



donnna
tááákže .. recept vypadá dobre :)

aj ked my ho doma robíme inak podľa starých moravských receptov, vyskušala som aj túto variantu tak som zvedavá no bez cibule a klinčekov v omačke a zemiakovej knedle to nepôjde... inak to by nebolo totiž to ono.... :DD




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia