Pečená plnená tekvica

Pečená maslová tekvica s plnkou (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Vôbec som netušil, že to môže byť také dobré. Mal som kúsok morčacieho mäsa, tak som ho zomlel a naplnil tekvicu. Upiekol a veľmi nám to chutilo. Ešte že to manželka fotila, lebo som nemal v pláne to sem dávať.

7
porcií
20 minút
príprava
90 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme ryžu a necháme trochu vychladnúť. Mäso zomelieme.
  2. Tekvicu necháme aj so šupkou. Na jednej strane na šuoke trochu orežeme, aby sa vytvorila plošina, na ktorej bude stáť tekvica.
  3. Postavíme tekvicu na ten orez. Z vrchnej strany vyrežeme trojuholník, aby sme tekvicu otvorili. Potom vnútri tekvice narežeme strany a vyškrabeme vnútro. Pozor, konce a spodok necháme neporušené. Vnútro odložíme aj s jadrami. Na dno tekvice dáme strúhaný sýr.
  4. Mäso zmiešame z vychladnutou ryžou, vajcom, korením, oreganom a soľou zmiešanou so sušeným cesnakom. Plnka je pripravená.
  5. Naplníme tekvicu pripravenou plnkou. Výrez z tekvice dáme okolo nej na pekáči.
  6. Všetky suroviny na zálievku zmiešame a oblejeme tekvicu. Vodu z olejom zmiešame a nalejeme na dno pekáča. Dáme do rúry a rúru zapneme na 170 °C a pečieme 90 minút. To si už odsledujte podľa vlastnej rúry.
  7. Tak desať minút pre koncom pečenia uložíme na vrch plátky masla na zjemnenie. Po celej tejto dobe máme tekvicu pekné upečenú, až sa tak srdce raduje a žalúdok mľaská.
  8. Trochu necháme vychladnúť a ostrým nožom krájame kolieska. Dáme na tanier, polejeme výpekom a prílohu si zvoľte podľa seba. U nás bol chlieb. Nejaké ľahké vínko k tomu a život je hneď gombička.
  9. A tu je ešte záber z krájania.