Pečená krkovička vcelku

Autor receptu: alex37

Mäso pripravené pre môjho chlapa. Nič nezvyčajné, ale chutilo a nie je s ním veľa roboty.

30 minút
príprava
150 minút
na 180 °C

Postup

  1. krkovičku deň vopred umyjeme, vysušíme a narežeme až po kosť na plátky. Každý jeden plát potrieme soľou, horčicou, čiernym korením a roztlačeným cesnakom. Medzi pláty mäsa vložíme natenko nakrájanú cibuľu a oravskú slaninu. Pláty krížom spojíme ihlami, uložíme do chladničky a do druhého dňa naň zabudneme.
  2. Na druhý deň uložíme na plech, jemne potrieme soľou a olejom /len zvrchu/, podlejeme vodou /1/2dcl/ zakryjeme alobalom a pečieme zakryté na 180°C cca 2 hodiny. Po dvoch hodinách odkryjeme a upečieme do červena. /cca 1/2 hodiny/ Podávame so zemiakmi ale môžeme aj s chlebom, s čalamádou alebo aj kyslou kapustou.