Pečená krkovička v horčicovej marináde (fotorecept)

Autor receptu: janazjarku

Bravčová krkovička je mäsko vhodné na pečenie či grilovanie, lebo aj po úprave zostáva šťavnaté popri iných spôsoboch prípravy som sa rozhodla urobiť jednoduchú marinádu podľa hesla niekedy je málo viac a v kombinácií so slaninkou bol výsledok veľmi chutný :-)

4
porcie
120 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z oleja, horčice, korenia a soli si pripravíme marinádu.
  2. Krkovičku vykostíme /kosť si odložíme na kapustnicu :-)/ a nakrájame na hrubšie plátky. Mäso nenaklepávame ! Marinádou potrieme mäso a necháme odležať minimálne 12 hodín /jednoducho od večera do rána pred prípravou/ v chladničke.
  3. Očistené zemiaky pokrájame po dĺžke /kolieska sa mi pri takejto úprave rozpadli/ a vložíme do nádoby kde sa bude piecť vhodná je remoska, alebo vyšší pekáč. Zemiaky nesolíme, ani neomastíme, lebo krkovička má tuku dosť.
  4. Cibuľu pokrájame na hrubšie polkolieska cca 1cm a slaninu na plátky ja som pri príprave použila "Gazdovskú slaninu"
  5. Cibuľu poukladáme na zemiaky.
  6. Na cibuľku dáme marinovanú krkovičku a na jednotlivé rezne dáme plátky slaniny a môžeme piecť. Výsledok sa dostaví asi po 90 minútach pečenia. Dobrú chuť dievčatá a chlapci :-)
  7. No a keďže krkovička je veru jedlo, ktoré zasýti uvarila som polievku z kuracích krídiel a krkov :-) namiesto rezancov som urobila vajčkové lievance a hotovo.