Pečená koreňová zelenina v omáčke s kokosového mlieka fotorecept
Foto: zuzanka1367
Inšpirácia na blogu golubkakitchen, úpravy vlastné, výsledok uspokojivý pre nemäsožravú časť ľudstva :)
príprava
na 230 °C
Suroviny
3 ks čerstvá |
|
3 ks |
|
1 ks sladký |
|
1 PL (alebo iný) |
|
1-2 vetvičky |
|
|
|
|
|
Na omáčku: | |
1 PL (alebo iný) |
|
1 tobolka |
|
podľa chuti |
|
1/2 ČL |
|
3 dl |
|
100 g |
|
1/2 ks na šťavu |
|
Postup
-
1
Zeleninu očistíme a nakrájame približne na rovnaké kúsky, hranolčeky, či čo sa Vám páči, polejeme roztopeným kokosovým olejom, osolíme, okoreníme, posypeme tymianom a upečieme v rúre zohriatej na 230 stupňov asi 30 minút, to posúdite podľa vlastnej rúry a vzhľadu zeleniny.
-
2
Kardamon vylupneme z tobolky, pridáme chilli a podrvíme, zázvor nastrúhame a zohrejeme na panvici olej a rozvoniame na ňom koreniny, pridáme upečenú zeleninu, trochu pomiešame, ale nie veľmi vášnivo, aby sme ju nepopučili. Prilejeme kokosové mlieko, prevaríme a prihodíme špenát, krátko povaríme, aby zvädol a odstavíme.
-
3
Vytlačíme šťavu z polovice citrónu a omáčku jemne okyslíme. Ako prílohu som robila červenú quinou, dobre ju prepláchneme vriacou vodou, aby stratila horkosť, zalejeme raz takým množstvom vody, trošku osolíme a 15 minút varime. Všetko!
Diskusia k receptu