Pečená kačica na pive s viedenskou knedľou fotorecept
Foto: ajuska155
Tak po dlhšej dobe odmlčania predsa len jeden receptík na delikatesu akou je kačica , samozrejme každá gazdinka má na to svoj osvedčený recept Zobraziť celý popisTak po dlhšej dobe odmlčania predsa len jeden receptík na delikatesu akou je kačica , samozrejme každá gazdinka má na to svoj osvedčený recept ........., ale nič netreba robiť cez skúškové obdobie viac ako zdlhavú robotu ..... :D len aby som sa nemusela učiť :D
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
stredná |
|
3 ks |
|
2 ks väčšia |
|
celá |
|
|
|
|
|
0,5 l |
|
2 struky |
|
Viedenská knedľa: | |
10 ks |
|
500 g |
|
2-3 ks |
|
1 ks |
|
2 dcl |
|
|
|
|
|
, štipka koriandra, muškátový oriešok |
|
a- ak je masa riedka |
|
Kapusta: | |
1,5 KG |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
, kačací..... ( voda) |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Kačičku zbavíme drobkov , ak ich má a vnútro vysypeme soľou korením a rasou, do vnútra vložíme jablčka zbavené jadrovníkov , aj so šupkou a na polovičku rozkrojenú cibuľu . Kačičku zašijeme alebo zošpáradlujeme :D , vložím do maslom vytretého pekáča do ktorého sme namrvili pokrájanú druhú cibuľku a dva strúčiky cesnaku . Zalejemu ju celú pivom . Z vrchu ju osolíme , okoreníme a orascujeme :D Zavrieme do trúby predohriatej na 200 C a pečiem 2 hodiny , každú pol hodinku vyberieme a pooblievame výpekom .
-
2
Na viedenskú knedľu si pripravíme všetko potrebné . A: rožteky si nakrájame alebo natrháme B: šampiňóny si orestujeme na cibuľke C: namočíme si rohlíky do mlieka a dobre rozmačkáme rukami D: do rohlíkov si dáme vajíčka, šampiňóny, soľ korenie a koreniny
-
3
E: všetko dobre prehnietime , pokiaľ je masa prílliš tekutá dosypeme strúhankou F: tvarujeme gule G: gule naparujeme 15 minút , ja nemám parný hrniec tak takto po starom :D H : vyberieme a necháme vychladnúť
-
4
Kapustu si nakrájame na prúžky a popražíme na dopredu orestovanej cibuľke . Dokoreníme a dosolíme , samozrejme ja nikdy nezabudnem dať do kapusty rascu a bobkový list .
-
5
Ked sa nám kapustička orestuje zalejeme ju vývarom a necháme dodusiť do mäkka . Dochitíme cukrom , a octom .
-
6
Kačka sa nám určite už dodusila , vyberieme ju z trúby , odkryjeme pokrívku a necháme ešte v trúbe do chrumkava zapiecť.
-
7
Už len ostáva naporcovať kačku nakrájať knedle a pooblizovať si prsty . Dobrú chuť !!!!!
Diskusia k receptu