Pečená bravčová krkovička (fotorecept)

Autor receptu: dvorka

Kúpila som krkovičku s kosťou a rozmýšľala čo s ňou. Prezrela som veľa receptov a nakoniec som sa rozhodla pre svoj, ktorý ma napadol ešte v predajni keď som mäso uvidela. Nič zložité a pritom ostalo šťavnaté a chutné.

5
porcií
20 minút
príprava
1,5 minút
na 200 °C

Postup

  1. Keďže som mala mäso s kosťou dosť som rozmýšľala ako ho narezať, no nakoniec som z neho urobila ako - taký plát. Posolila som, okorenila len červenou paprikou a trochou tymiánu zo záhradky.
  2. Do pravého narezaného otvoru som poukladala naspodok plátky cesnaku, lístky špenátu, strúhaný syr, kolieska cibue a zakryla som pravou časťou mäsa.
  3. To isté som urobila ešte raz. Cesnak, špenát, syr, cibuľa a znova som zakryla mäsom.
  4. Dala som ho do pôvodného stavu. Osolila aj zvrchu.
  5. Previazala špagátom a konce ešte pripevnila ihlami na mäso.
  6. Preložila som do zapekacej misy, celé potrela horčicou, navrch som uložila cibuľu, na spodok som naliala horúcu vodu asi tak 1 cm, zakryla a dala do rúry.
  7. Piekla som 1,5 hoďky pri 200°C, nechala som potom ešte pol hodiny uležať v rúre a po vybratí som opatrne odstránila niť aj ihly.
  8. V reze vidno zelený špenát. Kto špenát nechce môže dať inú zeleninu. Určite by boli fajn nejaké hubky, paradajky, plátky kyslej uhorky alebo ... fantázii a chuti sa medze nekladú.
  9. Ako prílohu som zvolila "broky" a kyslú uhorku.