Pečená Alaska

ethanel - fotkaethanel, 5. marca 2012
Pečená Alaska
Foto: ethanel

Fantastický múčnik ... milujem čokoládu a pomarančovú zmrzlinu ... Alaska je proste úžasná, teplý múčnik a vo vnútri Vás prekvapí ľadové opojenie ...

30 minút
príprava
60 minút
na 200 - 250 °C

Suroviny

125 g
8 ks
150 g
40 g
150 g tmava




Postup

  1. 1

    Prvé čo urobíme tak si pripravíme čokoládové cesto na Alasku, 4 vajíčka a 125g cukru vzmiešame do husta až z vajíčok a cukru nevynikne hustá a biela hmota asi tak ako keď pripravujeme cesto na bublaninu alebo bábovku. Pridáme preosiatu múku jemne a zľahka vmiešame nakoniec roztopenú čokoládu s maslom a jemne premiešame až hmota neostane hnedá ,, nemiešajte mixérom zabijete textúru ,, ... Cestom naplníme formy ktoré vytrieme maslom a posypeme múkou. Nalejeme cesto a dáme piecť do rozohriatej rúry 200C na 35 min. ,, Dolu na obrázku sú formy ktoré používam ja ,,

    Pečená Alaska - obrázok 1
  2. 2

    Medzi pečením si pripravíme meringue ,, sneh z bielok ,, 4 bielka, štipka soli a 6 polievkových lyžíc kryštálového cukru. Výšľaháme na pevný sneh.

  3. 3

    Upečené cesto necháme vychladnúť potom ho vyberieme z foriem uložíme na papier na pečenie a prekrojíme na polovicu, stred jemne vydlabeme tak aby sme ho mohli naplnit pomarančovou zmrzlinou ,, môžete použit akúkoľvek zmrzlinu ,, cesto rýchlo zatvoríme a vložíme do mrazničky tak na 10-15 minút. Neskôrju vyberieme a povrch ozdobíme bielkovou penou ktorú máme vo vrecúšku s dekoračným špicom.

  4. 4

    Rúru vyhrejeme na 250 C a pečieme dozlatova asi 4-8 min ,, niekedy zaleží aj od našej rúry :) to je vždy kamen úrazu ... sneh musí byť upečený ,, Po dopečení dáme na tanier polejeme rozpustenou čokoládou ... ak Alasku pripravujeme večer tak je perfektný efekt flambovanie a to tak že použijeme likér Cointreau. Ako víno odporúčam Claudy Bay ,, neskorý zber riesling 2007 ,, alebo The Bartoli ,, Noble One 2008 ,, ... Prajem dobrú chuť

    Pečená Alaska - obrázok 4

Diskusia k receptu

sladkacokolada
vyzerá to moc dobre. ako si to myslel, keď píšeš, že ak Alasku pripravujeme večer ..... čo sa dá pripraviť večer? myslím, že upečené cesto naplníš zmrzkou , vložíš do mrazničky a až na druhý deň dorobíš, alebo sa mýlim? zaujímavé misky
ethanel
V mrazaku ich mozes mat ako dlho chces a vecer som myslel to ze ak ich budes flambovat bude to mat krajsi efekt ked zhasnes svetla.
adkas
Tak na toto sa uz chystam riadne dlho. Akosi este k tomu nedoslo, ale verim, ze raz dojde . Ta fotka je tvoja alebo len ilustracna? Ak je to tvoja Alaska, tak snimam klobuk. Inak my sme susedia ja som hned odvedla:) z Chippenhamu.
mucko1
mnam to musí byt uzasne dobre. skusim to urobit, hadam sa mi to podarí :-)
ethanel
adkas ... tie fotky su vsetky moje inac by som ich tam nedaval ... fotim poloprofesionalne v UK fotim pre food magaziny, restauracie ale to neznamena ze by som to nevaril, ja viem ze je niekedy tazko uverit ale vermi vsetko je moje ... tu prikladam link na moju stranku  www.facebook.com/pages/Radovan-Chrenko-photography/31155...
,, takze uz je prezradene aj moje meno ,,
evusik
si nielen výborný kuchár, ale aj úžasný fotograf :-)
tinca
si úžasný šikulko po každej stránke a toto by som si dala od teba aj o polnoci,mňam


celero
Parádna fotka. Vyzerá to nádherne. Niekedy vyskúšam.
pacik
Tak na toto si netrúfam. Krásne fotografie :-)
cica2




to nemá chybu, nádhera! Robíš nádherné fotky a aj recepty, radosť pozerať, mám sa ešte čo učiť :-)) Nech sa ti tak krásne darí naďalej, si velmi šikovný!
evanaaa
Pripája, sa aj ja ku všetkým tým chválam, ako by som ich vyslovila. Najprv som si myslela, že to sú zábery kuchárov - profesionálov, ktorí sem občas dávajú recepty, ale vidím, aj keď nie si kuchár, si profesionál a to dvojnásobný. Sme radi, že si sa k nám pridal, iste si sledoval túto stránku aj pred tým, alebo ťa na ňu nasmerovala tvoja sesternička Vierka. Vítam ťa teda v mene ostatných Varecháčov a teším(e) sa na čas, ktorý nám venuješ.
palokuchki
Krasne to vyzera na tej uvodnej fotke. Vidno, ze si profesional. Ked som robila v restauracii, tiez tam bol tento dezert velmi oblubeny. Tesim sa na tvoje dalsie recepty uz len kvoli tym krasnym fotkam.
adkas
ethanel, v ziadnom pripade som sa ta nechcela dotknut, len som sa pytala. Fotky mas prenadherne, vidno, ze to je uz iny level ako od nas uplnych amaterov. Tesim sa na tvoje nove prispevky.
ethanel
ja som sa neurazil len je tazko ludom vysvetlovat alebo dokazovat ze su to moje fotografie a ze viem pri tom aj varit :) mam par konickov 3 z tych najdrahsich su fotenie , vlastny archiv vin a moji leguani
 www.facebook.com/pages/Legu%C3%A1n-zelen%C3%BD-Iguana-Ig...
... problem je v tom ze ak nieco robim chcem to robit na maximum a som strasny pedant a detailista ... adkas@
ethanel
a som sa neurazil len je tazko ludom vysvetlovat alebo dokazovat ze su to moje fotografie a ze viem pri tom aj varit :) mam par konickov 3 z tych najdrahsich su fotenie , vlastny archiv vin a moji leguani
» www.facebook.com/pages/Legu%C3%A1n-zelen%C3%BD-Iguana-Ig...
... problem je v tom ze ak nieco robim chcem to robit na maximum a som strasny pedant a detailista ... @adkas
renulienka
....@ethanel , Rado, krasne recepty,nadherne fotografie na fb, priroda, mesta....uzasne...si velmi sikovny...klobuk dolu;-)
sladkacokolada
vyzerá to moc dobre. ako si to myslel, keď píšeš, že ak Alasku pripravujeme večer ..... čo sa dá pripraviť večer? myslím, že upečené cesto naplníš zmrzkou , vložíš do mrazničky a až na druhý deň dorobíš, alebo sa mýlim? zaujímavé misky
ethanel
V mrazaku ich mozes mat ako dlho chces a vecer som myslel to ze ak ich budes flambovat bude to mat krajsi efekt ked zhasnes svetla.
adkas
Tak na toto sa uz chystam riadne dlho. Akosi este k tomu nedoslo, ale verim, ze raz dojde . Ta fotka je tvoja alebo len ilustracna? Ak je to tvoja Alaska, tak snimam klobuk. Inak my sme susedia ja som hned odvedla:) z Chippenhamu.
mucko1
mnam to musí byt uzasne dobre. skusim to urobit, hadam sa mi to podarí :-)
ethanel
adkas ... tie fotky su vsetky moje inac by som ich tam nedaval ... fotim poloprofesionalne v UK fotim pre food magaziny, restauracie ale to neznamena ze by som to nevaril, ja viem ze je niekedy tazko uverit ale vermi vsetko je moje ... tu prikladam link na moju stranku  www.facebook.com/pages/Radovan-Chrenko-photography/31155...
,, takze uz je prezradene aj moje meno ,,
evusik
si nielen výborný kuchár, ale aj úžasný fotograf :-)
tinca
si úžasný šikulko po každej stránke a toto by som si dala od teba aj o polnoci,mňam


celero
Parádna fotka. Vyzerá to nádherne. Niekedy vyskúšam.
pacik
Tak na toto si netrúfam. Krásne fotografie :-)
cica2




to nemá chybu, nádhera! Robíš nádherné fotky a aj recepty, radosť pozerať, mám sa ešte čo učiť :-)) Nech sa ti tak krásne darí naďalej, si velmi šikovný!
evanaaa
Pripája, sa aj ja ku všetkým tým chválam, ako by som ich vyslovila. Najprv som si myslela, že to sú zábery kuchárov - profesionálov, ktorí sem občas dávajú recepty, ale vidím, aj keď nie si kuchár, si profesionál a to dvojnásobný. Sme radi, že si sa k nám pridal, iste si sledoval túto stránku aj pred tým, alebo ťa na ňu nasmerovala tvoja sesternička Vierka. Vítam ťa teda v mene ostatných Varecháčov a teším(e) sa na čas, ktorý nám venuješ.
palokuchki
Krasne to vyzera na tej uvodnej fotke. Vidno, ze si profesional. Ked som robila v restauracii, tiez tam bol tento dezert velmi oblubeny. Tesim sa na tvoje dalsie recepty uz len kvoli tym krasnym fotkam.
adkas
ethanel, v ziadnom pripade som sa ta nechcela dotknut, len som sa pytala. Fotky mas prenadherne, vidno, ze to je uz iny level ako od nas uplnych amaterov. Tesim sa na tvoje nove prispevky.
ethanel
ja som sa neurazil len je tazko ludom vysvetlovat alebo dokazovat ze su to moje fotografie a ze viem pri tom aj varit :) mam par konickov 3 z tych najdrahsich su fotenie , vlastny archiv vin a moji leguani
 www.facebook.com/pages/Legu%C3%A1n-zelen%C3%BD-Iguana-Ig...
... problem je v tom ze ak nieco robim chcem to robit na maximum a som strasny pedant a detailista ... adkas@
ethanel
a som sa neurazil len je tazko ludom vysvetlovat alebo dokazovat ze su to moje fotografie a ze viem pri tom aj varit :) mam par konickov 3 z tych najdrahsich su fotenie , vlastny archiv vin a moji leguani
» www.facebook.com/pages/Legu%C3%A1n-zelen%C3%BD-Iguana-Ig...
... problem je v tom ze ak nieco robim chcem to robit na maximum a som strasny pedant a detailista ... @adkas
renulienka
....@ethanel , Rado, krasne recepty,nadherne fotografie na fb, priroda, mesta....uzasne...si velmi sikovny...klobuk dolu;-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia