Foto: ethanel
Fantastický múčnik ... milujem čokoládu a pomarančovú zmrzlinu ... Alaska je proste úžasná, teplý múčnik a vo vnútri Vás prekvapí ľadové opojenie ...
príprava
na 200 - 250 °C
Postup
-
1
Prvé čo urobíme tak si pripravíme čokoládové cesto na Alasku, 4 vajíčka a 125g cukru vzmiešame do husta až z vajíčok a cukru nevynikne hustá a biela hmota asi tak ako keď pripravujeme cesto na bublaninu alebo bábovku. Pridáme preosiatu múku jemne a zľahka vmiešame nakoniec roztopenú čokoládu s maslom a jemne premiešame až hmota neostane hnedá ,, nemiešajte mixérom zabijete textúru ,, ... Cestom naplníme formy ktoré vytrieme maslom a posypeme múkou. Nalejeme cesto a dáme piecť do rozohriatej rúry 200C na 35 min. ,, Dolu na obrázku sú formy ktoré používam ja ,,
-
2
Medzi pečením si pripravíme meringue ,, sneh z bielok ,, 4 bielka, štipka soli a 6 polievkových lyžíc kryštálového cukru. Výšľaháme na pevný sneh.
- 3
Upečené cesto necháme vychladnúť potom ho vyberieme z foriem uložíme na papier na pečenie a prekrojíme na polovicu, stred jemne vydlabeme tak aby sme ho mohli naplnit pomarančovou zmrzlinou ,, môžete použit akúkoľvek zmrzlinu ,, cesto rýchlo zatvoríme a vložíme do mrazničky tak na 10-15 minút. Neskôrju vyberieme a povrch ozdobíme bielkovou penou ktorú máme vo vrecúšku s dekoračným špicom.
- 4
Rúru vyhrejeme na 250 C a pečieme dozlatova asi 4-8 min ,, niekedy zaleží aj od našej rúry :) to je vždy kamen úrazu ... sneh musí byť upečený ,, Po dopečení dáme na tanier polejeme rozpustenou čokoládou ... ak Alasku pripravujeme večer tak je perfektný efekt flambovanie a to tak že použijeme likér Cointreau. Ako víno odporúčam Claudy Bay ,, neskorý zber riesling 2007 ,, alebo The Bartoli ,, Noble One 2008 ,, ... Prajem dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
,, takze uz je prezradene aj moje meno ,,
.....je to výborný a efektný dezert....vyskúšam najbližšie podľa teba s tým zmrazením piškóty a zmrzliny,asi to je praktickejšie,keď sa nemusím tak ponáhľať,aby sa veľmi neuvoťnila zmrzlina pri tvorbe viacerých dezertov....výborný dezert a prekrásne foto...
to nemá chybu, nádhera! Robíš nádherné fotky a aj recepty, radosť pozerať, mám sa ešte čo učiť :-)) Nech sa ti tak krásne darí naďalej, si velmi šikovný!
www.facebook.com/pages/Legu%C3%A1n-zelen%C3%BD-Iguana-Ig...
... problem je v tom ze ak nieco robim chcem to robit na maximum a som strasny pedant a detailista ... adkas@
» www.facebook.com/pages/Legu%C3%A1n-zelen%C3%BD-Iguana-Ig...
... problem je v tom ze ak nieco robim chcem to robit na maximum a som strasny pedant a detailista ... @adkas
,, takze uz je prezradene aj moje meno ,,
.....je to výborný a efektný dezert....vyskúšam najbližšie podľa teba s tým zmrazením piškóty a zmrzliny,asi to je praktickejšie,keď sa nemusím tak ponáhľať,aby sa veľmi neuvoťnila zmrzlina pri tvorbe viacerých dezertov....výborný dezert a prekrásne foto...
to nemá chybu, nádhera! Robíš nádherné fotky a aj recepty, radosť pozerať, mám sa ešte čo učiť :-)) Nech sa ti tak krásne darí naďalej, si velmi šikovný!
www.facebook.com/pages/Legu%C3%A1n-zelen%C3%BD-Iguana-Ig...
... problem je v tom ze ak nieco robim chcem to robit na maximum a som strasny pedant a detailista ... adkas@
» www.facebook.com/pages/Legu%C3%A1n-zelen%C3%BD-Iguana-Ig...
... problem je v tom ze ak nieco robim chcem to robit na maximum a som strasny pedant a detailista ... @adkas